Μάντσεστερ Σίτι: Ανανεώνει ο Κάιλ Γουόκερ

Ο Κάιλ Γουόκερ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι παρά το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου.

Μάντσεστερ Σίτι: Ανανεώνει ο Κάιλ Γουόκερ

Ο Κάιλ Γουόκερ πρόκειται να υπογράψει νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού έφτασε κοντά στο να φύγει για την Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο 33χρονος Άγγλος διεθνής συμφώνησε προφορικά να μετακομίσει στους πρωταθλητές της Bundesliga, καθώς αναζητούσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, προτού επιλέξει να παραμείνει στους πρωταθλητές Αγγλίας για έβδομη σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε ξανά τη θέση του και ξεκίνησε στα 11 από τα 13 τελευταία παιχνίδια της Σίτι την περασμένη σεζόν, ο Γουόκερ έμεινε εκτός για τον τελικό του Champions League με την Ίντερ και έπαιξε μόνο τα τελευταία λεπτά ως αλλαγή.

Η Μπάγερν, υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, πίεζε για την απόκτηση δεξιού μπακ όλο το καλοκαίρι, ακόμη και πριν ο διεθνής Γάλλος Μπέντζαμιν Παβάρ αποχωρήσει για την Ίντερ στα τέλη της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Γουόκερ ήταν ένας από τους κορυφαίους στόχους, αλλά με τη Σίτι να του προσφέρει διετή επέκταση μέχρι το 2026 είναι ευτυχής που έμεινε στην ομάδα που αποκαλεί σπίτι του από το 2017.

«Ήταν κοντά», δήλωσε μετά τη νίκη του Σαββάτου επί της Φούλαμ. «Ήταν κοντά, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Δεν ήταν γραφτό να γίνει έτσι.

Θα απολάμβανα την εμπειρία; Φυσικά και θα το έκανα. Αλλά αυτός ο σύλλογος είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και δεν μπορείτε να υποτιμήσετε τι έχει κάνει αυτός ο σύλλογος τα τελευταία έξι ή επτά χρόνια. Γιατί να φύγω, αν πρόκειται να πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής που μου ταιριάζει;

Αυτό είναι το μόνο που θέλω. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο αγαπώ το παιχνίδι και θέλω να παίζω, είτε αυτό είναι εδώ, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ιταλία, είτε στην Ισπανία, είτε στην Β' Εθνική. Εξακολουθώ να θέλω να παίζω γιατί το να μείνω στο σπίτι με τα παιδιά θα ήταν σκληρή δουλειά!»

Ο Γουόκερ έχει κατακτήσει πέντε τίτλους Premier League, δύο Κύπελλα FA, τέσσερα Κύπελλα Carabao και το Champions League της περασμένης σεζόν στο Etihad από τότε που ήρθε από την Τότεναμ.

Του απομένει ένας χρόνος από το τρέχον συμβόλαιό του, αλλά τώρα πρόκειται να το επεκτείνει μέχρι το 2026.

«Ναι, η επέκταση έρχεται», πρόσθεσε. «Είναι η έβδομη σεζόν μου εδώ και αισθάνομαι σαν ένας από τους παλιούς - υπάρχουν ακόμα μερικοί, ο Κέβιν (Ντε Μπρούινε), ο Τζον (Στόουνς), ο Μπερνάρντο (Σίλβα) και ο Έντι (Έντερσον) από τις πρώτες δύο σεζόν όταν ήρθε ο Πεπ.

Αγαπώ το μέρος, έχω ζήσει πράγματα που μόνο ονειρευόμουν εδώ -ειδικά την τελευταία σεζόν- οπότε γιατί να θέλεις να φύγεις από έναν σύλλογο σαν αυτόν.

Το θέμα ήταν ποιος μου έδωσε τα περισσότερα χρόνια, δεν ήταν ότι θα πήγαινα σε χειρότερο σύλλογο, επειδή η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας τεράστιος σύλλογος και βλέποντας τι κάνει και τι θα κάνει ο Χάρι εκεί, δεν ήταν ένα βήμα προς τα κάτω, ήταν απλώς αυτό που μου έδωσε τα χρόνια στο συμβόλαιό μου για να παίξω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο».

Αν εξαντλήσει το υπόλοιπο του νέου του συμβολαίου, θα ξεπεράσει τα 36α γενέθλιά του και θα φτάσει λίγο πριν από τη δεκαετία στο Etihad.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει πλέον να περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του στο Μάντσεστερ, απάντησε: «Θα το ήθελα πολύ, φυσικά, αλλιώς δεν θα είχα υπογράψει για τα τόσα χρόνια που έχω υπογράψει.

Ήθελα να μείνω και να ζήσω το συμβόλαιο, αλλά ήθελα επίσης να παίξω ποδόσφαιρο, οπότε αν αισθάνομαι ότι δεν παίρνω αρκετό χρόνο συμμετοχής, είτε αυτό γίνεται με x λίρες είτε χωρίς λίρες, θέλω απλά να παίξω ποδόσφαιρο, τα χρήματα, δεν με ενδιαφέρουν.

Μπορεί να πείτε ότι αυτό είναι κλισέ, αλλά δεν με νοιάζει. Αν δεν έχω αποταμιεύσει αρκετά στην ηλικία μου, στα 33 μου, δεν θα έπρεπε να ανησυχώ για τα χρήματα. Ανησυχώ μόνο για την ευτυχία μου και το να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο Γουόκερ θα μπορούσε να αγωνιστεί το επόμενο διάστημα με την Εθνική Αγγλίας και είναι στην αποστολή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τον προκριματικό αγώνα με την Ουκρανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το φιλικό με τη Σκωτία.

Η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στη δράση μετά τη διεθνή διακοπή εκτός έδρας με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ.