Μάντσεστερ Σίτι: Δικός της και ο Ματέους Νούνες

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Ματέους Νούνες από την Γουλβς.

Μάντσεστερ Σίτι: Δικός της και ο Ματέους Νούνες

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του μέσου Ματέους Νούνες από την Γουλβς.

Οι δύο σύλλογοι κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το ποσό των 62 εκατ. ευρώ (53,2 εκατ. λίρες, 67,6 εκατ. δολάρια) για τον 25χρονο.

Η Σίτι επιβεβαίωσε πλέον την απόκτηση του Πορτογάλου διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Etihad μέχρι το 2028.

Κατά την υπογραφή του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Νούνες δήλωσε:

«Η ευκαιρία να δουλέψω κάτω από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές όλων των εποχών, και δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο ήταν κάτι που απλά δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Έμαθα τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν μου στη Γουλβς και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να βελτιώνομαι στην Πρέμιερ Λιγκ, μια κατηγορία που βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου».

Ο Νούνες εντάχθηκε στη Γουλβς από την Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2022, σε μια συμφωνία αξίας 38 εκατομμυρίων λιρών (46 εκατ. δολαρίων) συν 4 εκατομμύρια λίρες (5 εκατ. δολάρια) σε μπόνους. Στην πρώτη του σεζόν στο Molineux, πραγματοποίησε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας δύο ασίστ.

Ο μέσος αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια της Γουλβς στην Premier League φέτος, ενώ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της εντός έδρας ήττας με 4-1 από την Μπράιτον τον περασμένο μήνα.

Ο Νούνες γίνεται η τέταρτη μεταγραφή της Σίτι το καλοκαίρι, μαζί με τους Γιόσκο Γκβαρντιόλ, Τζέρεμι Ντόκου και Ματέο Κόβατσιτς στο "Έτιχαντ".