Ο θάνατος ενός παιδιού έφερε κοντά τους οπαδούς της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Η Σερβία θρηνεί για τον μικρό Ντούσαν Τοντόροβιτς, τον πιτσιρικά που πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, πρόλαβε να ενώσει τους οπαδούς της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα.

Ο θάνατος ενός παιδιού έφερε κοντά τους οπαδούς της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Η ιστορία του είχε συγκινήσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Σερβίας. Μόλις στα τέσσερά του χρόνια έδωσε τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, όμως δεν κατάφερε να βγει νικητής κι έτσι σκόρπισε στο πένθος τους πολίτες της χώρας του.

Όταν έγινε γνωστό ότι για τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης χρειάζονταν 70.000 ευρώ, ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Μάτιτς προσέφερε το ποσό χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο τετράχρονος Ντούσαν πήγε τελικά στην ισπανική πόλη, όμως η θεραπεία δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τελικά ταξίδεψε για τόπους μακρινούς.

Στις 6 Οκτωβρίου η Σερβία σίγησε. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του και τον αποχαιρέτησε σκορπίζοντας ασπρόμαυρα μπαλόνια στον ουρανό του Βελιγραδίου. Τραγική φιγούρα εκτός από τους οικείους του, ο αρχηγός της Παρτιζάν, Νεμάνια Μίλετιτς που ήταν και ο αγαπημένος του παίκτης. Ο Μίλετιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ λίγες μέρες πριν του είχε αφιερώσει και το γκολ που είχε πετύχει κόντρα στη Ραντνίτσκι.

Καλό ταξίδι μικρέ Ντούσαν...