Πήρε εξιτήριο ο Ρίκο

Ο Σέρχιο Ρίκο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πήρε εξιτήριο ο Ρίκο

Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Σέρχιο Ρίκο, 10 εβδομάδες μετά το ατύχημα που τον άφησε να παλεύει για τη ζωή του, πήρε εξιτήριο την Παρασκευή (18/8).

Ο 29χρονος χτυπήθηκε από ένα άλογο που ξέφυγε ενώ βρισκόταν στην Ισπανία στις 28 Μαΐου, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σεβίλλης.

Έχει υποβληθεί σε μια σειρά ιατρικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση των σοβαρών τραυματισμών και του εγκεφαλικού τραύματος που υπέστη πριν τεθεί στα χέρια γιατρών και ειδικών για αποκλειστική φροντίδα.


Η επιστροφή στο ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο, καθώς ξεκινά το επόμενο στάδιο της ανάρρωσής του, αν και οι γιατροί ήταν θετικοί καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εφόσον η αποκατάστασή του συνεχίζει να εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η είδηση αποτελεί τεράστια ανακούφιση για την οικογένειά του, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του από τον Μάιο και μετά.

Η οικογένεια του Ρίκο δήλωσε μετά το ατύχημα: «Ο Σέρχιο Ρίκο ταξίδεψε χθες το βράδυ από το Στρασβούργο στη Μάλαγα και από εκεί στο El Rocio, με την άδεια του συλλόγου μετά την κατάκτηση της Ligue 1 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά από κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα με την οικογένεια και τους φίλους του, πήγαινε για την πανηγυρική λειτουργία δίπλα στο παρεκκλήσι, όταν υπέστη ατύχημα, όταν τον χτύπησε ένα κάρο με μουλάρια και ένα άλογο που είχε ξεφύγει.

Είμαστε ευγνώμονες για τις εκδηλώσεις αγάπης, τα μηνύματα και το ενδιαφέρον όλων όσων από εσάς ρωτάτε για την κατάσταση του ασθενούς».

Η Παρί Σεν Ζερμέν απέτισε φόρο τιμής στον Ρίκο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της Ligue 1 της σεζόν με την Κλερμόν. Οι παίκτες φόρεσαν μπλούζες προθέρμανσης με την φωτογραφία του πριν από τον αγώνα και οι αγωνιστικές τους φανέλες είχαν επίσης το όνομα του Ρίκο τυπωμένο στο πίσω μέρος.

Η πρώην ομάδα του τερματοφύλακα, η Σεβίλλη, φόρεσε μπλούζες με το μήνυμα «έλα Σέρχιο, είμαστε μαζί σου» πριν από την νίκη της στον τελικό του Europa League επί της Ρόμα, ενώ η Μαγιόρκα απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Ρίκο πριν από τον αγώνα της La Liga με την Ράγιο Βαγιεκάνο.