Άρσεναλ: Ανοικτός σε νέες προσθήκες ο Αρτέτα

Ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε ανοιχτός σε επιπλέον μεταγραφές για την Άρσεναλ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζούριεν Τίμπερ.

Άρσεναλ: Ανοικτός σε νέες προσθήκες ο Αρτέτα

Ο Μικέλ Αρτέτα σκέφτεται αν η Άρσεναλ θα επιστρέψει στη μεταγραφική αγορά μετά τον τραυματισμό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος Τζούριεν Τίμπερ και παραδέχτηκε ότι έχει «μεγάλες ανησυχίες» για το βαρύ πρόγραμμα αγώνων στο κορυφαίο επίπεδο που συμβάλλει στην αύξηση των τραυματισμών.

Ο Τίμπερ αποχώρησε στο 50ο λεπτό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού αρχικά δέχθηκε θεραπεία λίγο πριν από το ημίχρονο.

θα υποβληθεί τώρα σε χειρουργική επέμβαση με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του να μην είναι σίγουρο αλλά πρόκειται για μεμονωμένο τραυματισμό στον χιαστό σύνδεσμο χωρίς παράπλευρες βλάβες σε άλλους συνδέσμους.

«Τεράστιο πλήγμα» , δήλωσε ο Αρτέτα. «Ειδικά γι' αυτόν, αφού μόλις είχε έρθει στον σύλλογο. Το να έχει τον τραυματισμό που έχει είναι τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, γιατί τον προσλάβαμε με ξεκάθαρες προθέσεις. Αυτό που έφερνε στην ομάδα ήταν εμφανές και δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτή τη σεζόν για εμάς. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν δυστυχώς και πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω.

Είναι (αντέδρασε) πολύ καλός για να είμαι ειλικρινής. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας. Ξέρει, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του τραυματισμού και το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός. Αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε προφανώς και να είμαστε κοντά του, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι ένα μακρύ ταξίδι» .

Ο Αρτέτα έχει στηριχθεί έντονα σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, υπογράφοντας τους Τίμπερ, Ντέκλαν Ράις, Κάι Χάβερτζ και τον τερματοφύλακα Ντέιβιντ Ράγια.

Ο τραυματισμός του Τίμπερ του στερεί μια ευέλικτη επιλογή και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσθέσει άλλον παίκτη για να αντισταθμίσει την απουσία του παίκτη των 35 εκατομμυρίων λιρών.

«Δεν είχαμε προγραμματίσει με αυτόν τον τραυματισμό. Πρέπει να αξιολογήσουμε ποιες είναι οι επιλογές, ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες που έχουμε, γιατί, όπως είπα, η πρόκληση μου είναι να πάρουμε το καλύτερο από τους παίκτες που έχουμε» , δήλωσε ο Αρτέτα.

«Δεν μπορώ να αξιολογήσω κανέναν που δεν είναι εδώ. Είμαστε πάντα ανοιχτοί και πρέπει να είμαστε επίσης ανοιχτοί για να αντιδράσουμε αν συμβεί κάτι, όχι μόνο με έναν τραυματισμό, αλλά και αν συμβεί κάτι στην αγορά. Αυτό είναι που κάνουμε.

Δεν είναι ποτέ δική μου απόφαση, είναι μια απόφαση που παίρνουμε μαζί με τον σύλλογο και περιλαμβάνει πολλά στοιχεία σε αυτήν. Η εστίασή μου είναι να βγάλω το καλύτερο δυνατό από την ομάδα μου και είμαστε ανοιχτοί στη μεταγραφική περίοδο και προς τις δύο κατευθύνσεις, καθώς έχουμε ακόμα πράγματα να κάνουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις, ίσως» .

Ο Τίμπερ έρχεται να προστεθεί στους Κρίστοφερ Ενκουνκού και Ταϊρόν Μινγκς στη λίστα των παικτών που έχουν αποκλειστεί από σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου.

Ο Αρτέτα εξέφρασε τους φόβους του για το φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων στο κορυφαίο επίπεδο και πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση στο γιατί έχουν συμβεί τόσοι πολλοί μέχρι τον Αύγουστο.

«Επίσης, ο (Έμι) Μπουέντια, ο (Τιμπό) Κουρτουά, συνέβη και στον (Έντερ) Μιλιτάο - υπάρχει κάτι εκεί» , είπε.

«Στο παρελθόν μπορείτε να πείτε, ναι, υπήρξαν παιχνίδια, υπήρξαν και περιοδείες. Αλλά με τα παιχνίδια, τις περιοδείες, το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιανουάριο, συν αυτό, συν εκείνο, συν τα διεθνή παιχνίδια. Είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά για τους παίκτες.

Είναι απίστευτα απαιτητικό, όταν βλέπεις τους επόμενους 36 μήνες του ημερολογίου για αυτούς τους παίκτες είναι απλά καλύτερα να μην το κοιτάξεις γιατί είναι απίστευτο αυτό που πρόκειται να κάνουν.

Πρέπει να τους φροντίσουμε, αλλά, ως σύλλογος, πότε τους φροντίζεις; Να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλες διοργανώσεις;

Τότε εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους φροντίσουμε. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι να καθίσουμε, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ αργά, τουλάχιστον για τους επόμενους 36 μήνες είναι ήδη πολύ αργά.

Δεν ξέρω ποιος πρέπει να υψώσει τη φωνή του εδώ, αλλά υπάρχουν ανησυχίες, μεγάλες ανησυχίες σχετικά με αυτό» .