Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 1-1 (5-4 πεν.): Άλλο Super Cup, άλλο Communtity Shield! (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Super Cup στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Σεβίλλη, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι

Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 1-1 (5-4 πεν.): Άλλο Super Cup, άλλο Communtity Shield! (highlights)

Το Super Cup δεν αποδείχθηκε... Commmunity Shield για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι κόντρα στη Σεβίλλη, στον τελικό που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, απειλώντας με τον Λαμελά στο 2'. Όμως στης συνέχεια οι «πολίτες» βρήκαν τα πατήματά τους.

Στο 25' οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με τον Οκάμπος να φεύγει στην κόντρα από αριστερά, έδωσε στον Ακούνια, ο οποίος βρήκε τον Εν Νεσίρι, που με τη σειρά του κίνησε τον Έντερσον.

Στην επανάληψη η Σεβίλλη φαινόταν ότι μπορεί να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει τον τίτλο, χάνοντας σωρεία ευκαιριών για τα 2-0, ενώ είχε εξαφανίσει και την επιθετική ανάπτυξη της Σίτι, εξαφανίζοντας τελείως την πάσα προς τον Χάαλαντ.

Ωστόσο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε τον τρόπο ο Ρόδρι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κόουλ Πάλμερ, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP, διαμόρφωσε το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές του στην διαδικασία των πέναλτι, με τους «πολίτες» τελικά να κατακτούν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85' Άλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάλαντ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας (83' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74' Χουάνλου), Λαμέλα (90+3' Σούσο), Εν Νεσιρί (90+3' Μιρ).

Η διαδικασία των πέναλτι:

Εύστοχος ο Χάαλαντ, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Οκάμπος, ισοφαρίζει σε 1-1 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Άλβαρες, 2-1 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράφα Μιρ, ισοφαρίζει σε 2-2 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Κόβατσιτς, 3-2 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράκιτιτς, ισοφαρίζει σε 3-3 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γκρίλις, 4-3 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Μοντιέλ, ισοφαρίζει σε 4-4 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γουόκερ, 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι
Στο δοκάρι η εκτέλεση του Γκούντελ, το Super Cup Ευρώπης κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι!