Tο Super Cup στον Πειραιά ξεκίνησε (pics)

Σπουδαίες εκδηλώσεις στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά ενόψει του τελικού του UEFA Super Cup στο «Γ. Κραϊσκάκης»

Tο Super Cup στον Πειραιά ξεκίνησε (pics)

Σε ρυθμούς τελικού UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μαντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη κινείται ο Πειραιάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι εκδηλώσεις του Fan Festival στην Πλατεία Κοραή άρχισαν από το πρωί, παρουσία των Legends 2004, με τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Euro με την Ελλάδα να παίζουν με την ομάδα των Special Olympics Hellas στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο, ενώ φωτογραφήθηκαν με όλο τον κόσμο και τα παιδιά. Αύριο, στις 10 το πρωί θα παίξουν με ομάδα της Action Aid, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ο κόσμος που έχει την ευκαιρία να βλέπει από κοντά τα ευρωπαίκά τρόπαια θα μπορεί να παρακολουθήσει το βράδυ τον αγώνα από ειδική γιγαντοοθόνη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Αισθανόμαστε χαρά και τιμή με την απόφαση της UEFA να επιλέξει τον Πειραιά και το Στάδιο Καραϊσκάκη για τον τελικό του Super Cup. Ο Πειραιάς, όπως και η Αθήνα, γιατί είναι συνδιοργάνωση των δύο δήμων, λαμβάνουν τεράστια προβολή.
Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις στην πόλη μας. Έχει στηθεί έξω από το δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία ολόκληρη εγκατάσταση για το Fαn Festival. Συμμετέχουν και οι Legends 2004, οι πρωταθλητές Ευρώπης που του 2004. Φέραμε και τους μικρότερους, που δεν τους είχαν γνωρίσει τότε, όπως και ο γιος μου, για να τους δουν από κοντά. Παίξαμε φυσικά πολύ ποδόσφαιρο στα παιχνίδια που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο. Είμαστε έτοιμοι ως πόλη να υποδεχθούμε, τους πέντε χιλιάδες ίσως και παραπάνω, φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύω ότι θα χαρούν τον Πειραιά, θα χαρούν τη χώρα μας. Έχουμε την εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις και το Γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός που υποστηρίζει αυτή τη διοργάνωση. Η χώρα ξέρει να διοργανώνει με επιτυχία μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, το έχει αποδείξει κατά το παρελθόν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».