Γκουαρντιόλα: «Είμαστε αρκετά πεινασμένοι. Τιμή να παίζουμε στο Ευρωπαϊκό Super Cup»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, αναφέρθηκε στο αυριανό (16/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA) Ευρωπαϊκό Super Cup με αντίπαλο τη Σεβίλλη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Γκουαρντιόλα: «Είμαστε αρκετά πεινασμένοι. Τιμή να παίζουμε στο Ευρωπαϊκό Super Cup»

Την επιθυμία της Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει και άλλα τρόπαια μετά το ιστορικό «τρεμπλ» της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (σ. πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League) υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (16/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA) Ευρωπαϊκού Super Cup με αντίπαλο την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

«Είναι ανακούφιση για εμάς η κατάκτηση του Champions League. Είναι δύσκολο να παίρνεις το τρόπαιο. Δεν είναι πάντως αρκετό, αν ήταν έτσι θα τους αφήναμε όλους σπίτι. Είμαστε αρκετά πεινασμένοι για να αγωνιστούμε, να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας. Εάν κάποιος θέλει να μας αφαιρέσει τα τρία στέμματα, θα χρειαστεί να παλέψει μαζί μας.

Είναι τιμή να παίζουμε στο Ευρωπαϊκό Super Cup. Θα χρειαστεί να κερδίσεις είτε το Champions League είτε το Europa για να είσαι σε αυτή τη συνέντευξη και να αγωνιστείς αύριο. Δεν είναι εύκολο, ίσως για την Σεβίλλη ήταν ευκολότερο επειδή έχουν κερδίσει πολλά Europa League.

Όταν παίζουν καλά, νικούν, έχουν χαρακτήρα και αντοχή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαιρόμαστε που δίνουμε αυτό το ματς, επειδή χρειάστηκε να κατακτήσουμε το Champions League. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, ποιος ξέρει πότε θα επιστρέψουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πέραν αυτών, ο Καταλανός όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι για τον αντικαταστάτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

«Θα δούμε, θα συζητήσουμε με τον (σ.σ. αθλητικός διευθυντής) Τσίκι Μπεγκιριστάιν για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Για τον Ντε Μπρόινε θα δούμε τις επόμενες ημέρες για την επέμβαση. Το χειρουργείο είναι χειρουργείο.

Θα χρειαστεί 3-4 μήνες. Ο τραυματισμός του Κέβιν είναι πλήγμα, μεγάλη απώλεια. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν λείψει για πολύ καιρό, είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε εναλλακτικές. Ο Κέβιν είναι αναντικατάστατος, αλλά έχουμε ταλαντούχους παίκτες».