Λίβερπουλ: «Τινάζει την μπάνκα» και κλέβει τον Καϊσέδο από την Τσέλσι

Μπορεί η Τσέλσι να κυνηγούσε εδώ και μήνες τον Μοϊσές Καϊσέδο, όμως η Λίβερπουλ πλειοδότησε και έφθασε σε συμφωνία με την Μπράιτον στα 110 εκατομμύρια λίρες για τον 21χρονο μέσο. 

Λίβερπουλ: «Τινάζει την μπάνκα» και κλέβει τον Καϊσέδο από την Τσέλσι

Η Λίβερπουλ ήρθε σε συμφωνία με την Μπράιτον για την απόκτηση του Μοϊσές Καϊσέδο έναντι του βρετανικού ρεκόρ των 110 εκατομμυρίων λιρών (140 εκατομμύρια δολάρια).

Η Μπράιτον πραγματοποίησε δημοπρασία με καταληκτική ημερομηνία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (10/8), με την Λίβερπουλ να είναι ο πλειοδότης. Η προσφορά της Τσέλσι για τον 21χρονο έφτανε τα 100 εκατ. λίρες.

Οι προσωπικοί όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί μεταξύ του Καϊσέδο και της Λίβερπουλ, αλλά αναμένεται να είναι τυπική διαδικασία, με τις ιατρικές εξετάσεις να έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (11/8).

Η Τσέλσι θεωρούνταν εδώ και καιρό ο επικρατέστερος προορισμός για τον Καϊσέδο, αλλά η Λίβερπουλ παρέμενε στις συζητήσεις. Η συμφωνία αυτή θα έσπαγε το μεταγραφικό ρεκόρ του συλλόγου, το οποίο ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια λίρες για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Η Λίβερπουλ έχει ανάγκη από έναν νέο αμυντικό μέσο μετά την αποχώρηση του Φαμπίνιο στην Αλ Ιτιχάντ.

Η Τσέλσι κυνηγούσε τον Καϊσέδο όλο το καλοκαίρι, αφού είδε τους Μέισον Μάουντ, Ματέο Κόβασιτς, Ενγκολό Καντέ και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ να αποχωρούν από τον σύλλογο. Ενδιαφέρεται επίσης για τον Ρομέο Λάβια της Σαουθάμπτον, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο ραντάρ της Λίβερπουλ, και τον Τάιλερ Άνταμς της Λιντς Γιουνάιτεντ.

Η Μπράιτον έχει ήδη πουλήσει τον παρτενέρ του Καϊσέδο στη μεσαία γραμμή Αλέξις Μακ Άλιστερ στη Λίβερπουλ, η οποία θα αγωνιστεί μαζί της στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Την περασμένη σεζόν, ο Καϊσέδο έπαιξε σε 43 ματς με την Μπράιτον με 1 γκολ και 1 ασίστ. Είναι διεθνής από το 2020 με την Εθνική του Εκουαδόρ με απολογισμό 32 συμμετοχές και 3 γκολ.