«Άφησε» την Εθνική Γαλλίας για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ο Κοντογκμπιά

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος της Βαλένθια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γαλλία επέλεξε να αφήσει την Εθνική Γαλλίας για να αγωνιστεί με την φανέλα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

«Άφησε» την Εθνική Γαλλίας για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ο Κοντογκμπιά

Ο Ζοφρί Κοντογκμπιά γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Παρισιού, στο Νεμούρ και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Γαλλία σε ηλικία 11 ετών για λογαριασμό των νέων της Λανς. Στην Λανς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ωστόσο η Σεβίλη τον απέκτησε το 2012 χωρίς πάντως να καταφέρει τα μέγιστα. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Γαλλία για να φορέσει την φανέλα της Μονακό υπογράφοντας συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Στο Μονακό έμεινε δύο χρόνια και κατάφερε να παίξει στο Champions League κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2015 η Ίντερ ξόδεψε 35 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει δίνοντας μάλιστα και μεγάλες απολαβές στον Κοντογκμπιά ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ. Στο Μιλάνο αγωνίστηκε για μόλις δύο χρόνια μέχρι να μετακομίσει στην Ισπανία και την Βαλένθια όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Κοντογκμπιά αγωνιζόταν από το 2008 μέχρι το 2013 στις κατηγορίας νέων της Εθνικής Γαλλίας. Στις 14 Αυγούστου του 2013 σε ηλικία μόλις 20 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Γαλλίας παίζοντας κόντρα στο Βέλγιο σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα. Έκτοτε ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να παίξει επίσημο αγώνα με την Εθνική Γαλλίας, παρά μόνο 5 φιλικά παιχνίδια και έτσι αποφάσισε να αφήσει την Εθνική Γαλλίας για να αγωνιστεί με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Μάλιστα, τίθεται άμεσα διαθέσιμος παρόλο που δεν έχει παίξει ποτέ με τους νέους συμπαίκτες του για τα παιχνίδια κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στο πλαίσιο των προκριματικών για το Κόπα Άφρικα.