Επίσημο: Στην Αταλάντα ο Σκαμάκα

Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα αφήνει τη Γουέστ Χαμ μετά από μία σεζόν για να ενταχθεί στην Αταλάντα

Επίσημο: Στην Αταλάντα ο Σκαμάκα

Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στην Αταλάντα μετά από μία σεζόν στην Γουέστ Χαμ.

Η Αταλάντα έφτασε σε συμφωνία, αφού προσέφερε στον Σκαμάκα ένα ανώτερο οικονομικό πακέτο από αυτό που πρότεινε η Ίντερ.

Η Γουέστ Χαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε την αποχώρηση του 24χρονου και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Η δήλωση έγραφε: "Η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Τζιανλούκα Σκαμάκα αποχώρησε από τον σύλλογο και εντάχθηκε στην Αταλάντα BC. Ο 24χρονος μετακόμισε στην ιταλική ομάδα της Serie A με μόνιμη μεταγραφή έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Ο σέντερ-φορ πέρασε μία μόνο σεζόν στο London Stadium και σημείωσε οκτώ γκολ σε 27 συμμετοχές, εκ των οποίων τα πέντε στην πορεία των "σφυριών" προς την άρση του UEFA Europa Conference League.

Η Γουέστ Χαμ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Τζιανλούκα για τις προσπάθειές του και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Ο Σκαμάκα δυσκολεύτηκε κατά την πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και υπέφερε από τραυματισμούς, καθώς σημείωσε τρία γκολ σε 16 συμμετοχές.

Ο Σκαμάκα , ο οποίος έχει κερδίσει 11 συμμετοχές με την Ιταλία, πέρασε χρόνο στα τμήματα υποδομής της Ρόμα πριν μετακομίσει στην Αϊντχόφεν το 2016 και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του το 2017 με τη Σασουόλο .

Είχε τέσσερις δανεισμούς όσο ήταν στη Σασουόλο, προτού πετύχει 16 γκολ σε 36 παιχνίδια στη Serie A για την ομάδα το 2021-22 και στη συνέχεια ενταχθεί στη Γουέστ Χαμ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σκαμάκα έρχεται στην Αταλάντα ως αντικαταστάτης του επιθετικού Ράσμους Χέιλουντ του οποίου η μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώθηκε το Σάββατο.