Community Shield: Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ σε νέα μάχη τίτλου

Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι σήμερα (6/8,  18:00) στο FA Community Shield 2023.

Community Shield: Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ σε νέα μάχη τίτλου

Το Community Shield είναι ο ετήσιος αγώνας του αγγλικού ποδοσφαίρου που διεξάγεται μεταξύ των νικητών της Premier League και του FA Cup της προηγούμενης σεζόν. Είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν της Premier League την επόμενη εβδομάδα, στις 11 Αυγούστου.

Η Άρσεναλ παίζει με τη Σίτι, αφού τερμάτισε δεύτερη στην Premier League και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας.

Ο φετινός αγώνας θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντώνται σε αυτό το ματς από το 2014, όπου η ομάδα του βόρειου Λονδίνου, τότε υπό τον Αρσέν Βενγκέρ, σημείωσε νίκη με 3-0 επί της Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι, χάρη στα γκολ των Σαντί Καθόρλα, Άαρον Ράμσεϊ και Ολιβιέ Ζιρού. Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες από τότε που η Σίτι νίκησε την Άρσεναλ στην μάχη για τον τίτλο της Premier League την περασμένη σεζόν.

Η αναμέτρηση Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά στις 18:00, θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD.

Είπαν…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι κέρδισε δύο από τα τρία παιχνίδια προετοιμασίας σε σύγκριση με την Άρσεναλ, η οποία έχασε ένα από τα πέντε παιχνίδια προετοιμασίας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Συνήθως όταν κερδίζεις τους τίτλους που κερδίσαμε εμείς, σου δίνουν την ευκαιρία να παλέψεις για νέους. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Γνωρίζοντας πώς είμαστε αυτή τη στιγμή, τελειώσαμε δύο εβδομάδες αργότερα από την Άρσεναλ και ξεκινήσαμε δύο εβδομάδες αργότερα.

Δεν είμαστε στην καλύτερη, καλύτερη κατάσταση. Δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε κάθε σεζόν, αλλά είναι ένας τελικός και ελπίζω η νοοτροπία μας να μας βοηθήσει να είμαστε εκεί και να αγωνιστούμε όπως πρέπει απέναντί τους και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο».

Ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο το 2020, αφού οδήγησε την ομάδα του στη νίκη στα πέναλτι επί της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε για τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά ως προπονητής της Άρσεναλ.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε έναν τελικό και θα έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο. Παίζουμε με την ομάδα που είναι η ομάδα που πρέπει να νικήσουμε.

Ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την περασμένη σεζόν, οπότε ξέρουμε ποια είναι τα στάνταρ και τι θα χρειαστούμε για να κερδίσουμε. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι».