Γκάκπο: «Η καλύτερη θέση μου; Απλά να παίζω!»

Για την θέση που προτιμά να αγωνίζεται μίλησε ο Κόντι Γκάκπο της Λίβερπουλ, επισημαίνοντας πως το μόνο που τον απασχολεί είναι να παίζει.  

Γκάκπο: «Η καλύτερη θέση μου; Απλά να παίζω!»

Ο απολογισμός επτά γκολ και δύο ασίστ σε 26 συμμετοχές με τη νέα του ομάδα στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν δεν αποδίδει την επίδραση του Κόντι Γκάκπο στη Λίβερπουλ.

Έχοντας λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό στα αριστερά για την Αϊντχόβεν, ο Γιούργκεν Κλοπ τον χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο στο κέντρο ως «ψευτοεννιάρι». Ο Ολλανδός κυνηγός αγκάλιασε την εκμάθηση ενός νέου ρόλου, καθώς κλήθηκε ουσιαστικά να «μπει στα παπούτσια» του Ρομπέρτο Φιρμίνο. Η απογείωση ήρθε στις αρχές Μαρτίου, όταν σκόραρε δύο φορές στην ιστορική συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0.

«Ήταν δύσκολο στην αρχή, επειδή ως ομάδα δεν κερδίζαμε παιχνίδια», δήλωσε σε συνέντευξή του. «Προσωπικά, ήταν δύσκολο να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα να δείξω σε όλους. Χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Αλλά αρχίσαμε να παίζουμε πολύ καλά προς το τέλος της σεζόν και σχεδόν μπήκαμε στο UEFA Champions League.

Ως «ψευτοεννιάρι», μπορώ να κατέβω λίγο στη μεσαία γραμμή, να μείνω λίγο πιο βαθιά, να κοιτάξω τις καταστάσεις και να ξεκινήσω επιθέσεις. Δεν χρειάζεται να περιμένω να έρθει μια επίθεση σε μένα. Το να συμμετέχω τόσο πολύ στα παιχνίδια είναι ωραίο».

Η ευελιξία του είναι ανεκτίμητη για τον Κλοπ, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει και σε μία από τις θέσεις των προωθημένων μέσων. Ποια πιστεύει ότι είναι η καλύτερη θέση του;

«Είναι δύσκολο να πω, καθώς εξαρτάται από το παιχνίδι και τον αντίπαλο», λέει ο Γκάκπο. «Απλά μου αρέσει να βρίσκομαι σε μια θέση όπου μπορώ να βρίσκομαι συχνά στην μπάλα. Μου αρέσει να τη μεταφέρω από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση και στη συνέχεια ελπίζω να σκοράρω ή να δίνω ασίστ. Η προτίμησή μου; Απλά να παίζω. Πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα από άποψη τακτικής όταν παίζεις διαφορετικούς ρόλους, αλλά το συνηθίζεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο».

Η πρώτη προετοιμασία υπό τον Κλοπ ήταν κάτι σαν μάθημα για τον Γκάκπο, με τριπλές προπονήσεις κατά τη διάρκεια πρόσφατης προετοιμασίας στη Γερμανία. Τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν την καυτή ζέστη της Σιγκαπούρης.

«Είχαμε πολλές δύσκολες προπονήσεις, αλλά πραγματικά το ευχαριστήθηκα», λέει. «Στη Γερμανία, ήταν σαν... ξύπνημα, προπόνηση, πρωινό, προπόνηση, ξεκούραση λίγο, προπόνηση. Προηγουμένως έκανα τρεις προπονήσεις την ημέρα, αλλά σε χαμηλότερη ένταση. Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που είχα βιώσει προηγουμένως - πραγματικά εντατικό. Αλλά μου αρέσει.

Όταν έρχεσαι σε ένα μέρος όπως αυτό τόσο μακριά, συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη είναι η βάση των οπαδών».