Φαν Ντάικ για το ενδεχόμενο να γίνει αρχηγός: «Θα ήταν τεράστια τιμή»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δήλωσε ότι θα είναι «τεράστια τιμή» αν επιβεβαιωθεί ως ο νέος αρχηγός της Λίβερπουλ, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ προέτρεψε τους παίκτες του να αγκαλιάσουν ένα καλοκαίρι αλλαγών στο Άνφιλντ.

Φαν Ντάικ για το ενδεχόμενο να γίνει αρχηγός: «Θα ήταν τεράστια τιμή»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αναμένεται να πάρει το περιβραχιόνιο σε μόνιμη βάση μετά τη μετακίνηση του Τζόρνταν Χέντερσον στη σαουδαραβική ομάδα Αλ-Ετιφάκ.

«Η αρχηγία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά γι' αυτό», δήλωσε ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός.

«Αλλά προφανώς έχω γίνει αρχηγός της ομάδας ήδη πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια και είναι πάντα μια περήφανη στιγμή. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον, αλλά θα ήταν τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός της ομάδας».

Ο Κλοπ είπε σχετικά: «Γνωρίζω ήδη την απόφασή μου (για την αρχηγία), αλλά πρέπει πρώτα να το πω στους παίκτες πριν μιλήσω δημόσια γι' αυτό.

Δεν περίμενα να έχω αυτή την κατάσταση πριν από μερικές εβδομάδες. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.

Είναι μια μεγάλη αλλαγή για εμάς. Μεγάλοι χαρακτήρες έφυγαν από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Αλλά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν κάποια στιγμή. Τώρα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Τα παιδιά καταλαβαίνουν αυτή την κατάσταση».

Με την αποχώρηση του Χέντερσον να έχει προηγηθεί η μετακίνηση του Τζέιμς Μίλνερ στην Μπράιτον, η Λίβερπουλ έχασε τόσο τον αρχηγό όσο και τον υπαρχηγό της αυτό το καλοκαίρι.

Η ηγετική ομάδα του Κλοπ έχει μειωθεί από έξι σε τέσσερις, με τον Φαν Ντάικ να πλαισιώνεται από τους Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Άντι Ρόμπερτσον και Άλισον. Ωστόσο, ο προπονητής επιμένει ότι άλλοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες.

«Δεν είναι ότι η ομάδα καθοδηγούνταν μόνο από τον Μίλι και τον Χέντο. Ήταν σημαντικοί χαρακτήρες απολύτως, αλλά χωρίς τους άλλους, δεν θα είχε λειτουργήσει», πρόσθεσε ο Κλοπ.

«Κανείς δεν χρειάζεται να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μίλνερ ή ο επόμενος Τζόρνταν Χέντερσον, μπορούν απλά να είναι ο εαυτός τους. Αυτό μας δίνει μια πραγματική ευκαιρία για μια νέα και φρέσκια εξέλιξη. Αυτό είναι που χρειάζεσαι κάθε φορά που έχεις μεγάλες αλλαγές. Πρώτα ο κόσμος θέλει αλλαγές και μετά έχεις τις αλλαγές και όλοι ανησυχούν για τις αλλαγές.

Όταν κάνεις σωστές αλλαγές ποτέ δεν ξέρεις εκ των προτέρων αν θα πετύχει, αλλά είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι γι' αυτό. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι. Η κύρια εντύπωση που έχω πάρει σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις είναι ότι τα παιδιά είναι πραγματικά έτοιμα. Το εννοούν πραγματικά. Μου αρέσει πολύ».