Μίλαν: Μια ανάσα από τον Γιούνους Μουσά

Ο μέσος των ΗΠΑ, Γιούνους Μούσα είναι κοντά στην ένταξή του στη Μίλαν από τη Βαλένθια σε μια μεταγραφική κίνηση 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Μίλαν: Μια ανάσα από τον Γιούνους Μουσά

Ο μέσος των ΗΠΑ Γιούνους Μούσα είναι κοντά στο να ενταχθεί στη Μίλαν από τη Βαλένθια, σε μια κίνηση 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 20χρονος είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε να ενταχθεί μόνο στον ιταλικό σύλλογο, παρά το ενδιαφέρον από ομάδες της Premier League, όπως η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ και η Φούλαμ.

Ο Μουσά φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος μετακόμισε επίσης στο Μιλάνο αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τον επιθετικό να υπογράφει από την Τσέλσι νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο μέσος, εν τω μεταξύ, κατέχει ιταλικό διαβατήριο, οπότε είναι σημαντικό ότι δεν θα καταλάβει άλλη μια θέση ξένου για τη Μίλαν αυτή τη σεζόν.

Η Μίλαν έκανε τρεις προτάσεις για τον Μουσά, ο οποίος ήταν τακτικός παίκτης της Βαλένθια τα τελευταία τρία χρόνια μετά την ένταξή του από την Άρσεναλ το 2019.

Ύστερα από ένα χρόνο στην ομάδα Β, ο Μουσά έχει 108 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια τις τελευταίες τρεις σεζόν, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Αφού εντυπωσίασε τις προηγούμενες σεζόν για τη Βαλένθια, ο Μουσά είχε ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2022-23 και έμεινε εκτός πλάνων του νυν προπονητή της Λος Σε, Ρούμπεν Μπαράχα.

Η Μίλαν έχει ήδη ολοκληρώσει το καλοκαίρι τις μεταγραφές των Μάρκο Σπορτιέλο, Ρούμπεν Λόφτους-Τσιεκ, Σάμουελ Τσουκουέζε, Τιτζιάνι Ρέιντερς, Νόα Οκάφορ και Πούλισικ.

Ο Μπραχίμ Ντίαζ, εν τω μεταξύ, επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού πέρασε τις τελευταίες τρεις σεζόν ως δανεικός στη Μίλαν.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα παίξει ξανά στο Champions League την επόμενη σεζόν μετά την τέταρτη θέση που κατέλαβε στη Serie A το 2022-23