Ποτσετίνο: «Δεν χρειαζόμαστε 30 παίκτες»

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, προέτρεψε τον σύλλογο να συνεχίσει να μειώνει το ρόστερ του.

Ποτσετίνο: «Δεν χρειαζόμαστε 30 παίκτες»

Η Τσέλσι υπέφερε από ένα πολύ φουσκωμένο ρόστερ την περασμένη σεζόν και ο πρώην προπονητής Γκρέιαμ Πότερ είχε μια τακτική ομάδα προπόνησης 33 έως 40 παικτών, η οποία απαιτούσε ένα παιχνίδι εννέα εναντίον εννέα μαζί με το τυπικό 11 εναντίον 11.

Η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται στις ΗΠΑ στο ταξίδι προετοιμασίας της, με μια μεγάλη επιλογή 30 παικτών, έχοντας αφήσει αρκετούς παίκτες στην πατρίδα τους, όπως ο Ρομέλου Λουκάκου, ο Χακίμ Ζιγιέχ και ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος αποχώρησε για την Μαρσέιγ ήταν ο δέκατος τέταρτος παίκτης που πούλησε ο σύλλογος αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και άλλες πωλήσεις επιμένοντας ότι η ομάδα του χρειάζεται "ισορροπία".

Ο ίδιος δήλωσε: "Χρειάζεσαι 23,24, το πολύ 25, συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα. Δεν χρειαζόμαστε 30-35 παίκτες. Πρέπει να είμαστε σωστοί στο πώς επιλέγουμε το προφίλ και η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό.

Μερικές φορές επιτυγχάνεις την ισορροπία με λιγότερους παρά με περισσότερους. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς, το πρόβλημα είναι οι παίκτες που δεν πρόκειται να παίξουν, από πού θα πάρουν κίνητρο.

Δεν θα είναι εύκολο γι' αυτούς πρώτα, δεν μπορούμε να τους ζητάμε να είναι χαρούμενοι κάθε μέρα, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους παίκτες, πρέπει να είμαστε δυνατοί στις αποφάσεις μας".