Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε Ρομέου για τρία χρόνια

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Οριόλ Ρομέου από την Χιρόνα.

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε Ρομέου για τρία χρόνια

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Οριόλ Ρομέου με τριετές συμβόλαιο από την Χιρόνα.

Ο Ρομέου, 31 ετών, εντάχθηκε στη Χιρόνα μόλις την περασμένη σεζόν, επιστρέφοντας στην Ισπανία από την τότε ομάδα της Premier League, τη Σαουθάμπτον.

Η Μπαρτσελόνα αναζητούσε έναν αμυντικό μέσο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του αρχηγού της ομάδας Σέρχιο Μπούσκετς στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ο Μπούσκετς έκτοτε εντάχθηκε στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα του MLS, την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Ρομέου είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 12 ετών στην Αγγλία, έχοντας υπογράψει στην Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα το 2011, αφού είχε κάνει μόνο μία συμμετοχή στην ομάδα της πατρίδας του.

Εν μέσω τραυματισμών και δανεισμών στη Στουτγκάρδη και τη Βαλένθια, είχε μόλις 33 συμμετοχές με την Τσέλσι σε τέσσερα χρόνια, προτού ενταχθεί στη Σαουθάμπτον το 2015. Εκεί, ο Ρομέου έπαιξε 256 φορές πριν αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Η Χιρόνα, εν τω μεταξύ, τώρα δεν θα ξαναεγγράψει τον Ρέινερ της Ρεάλ Μαδρίτης ως δανεικό για την επόμενη σεζόν, με την ομάδα της La Liga να αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη θέση εκτός ΕΕ για να αντικαταστήσει τον Ρομέου στην ομάδα της.

Ωστόσο, ο Πάμπλο Τόρε, ο 20χρονος επιτελικός μέσος της Μπαρτσελόνα, εντάχθηκε στην Χιρόνα ως δανεικός για την περίοδο 2023-24. Ο Τόρε αγωνίστηκε 13 φορές με την Μπάρτσα την περασμένη περίοδο, ξεκινώντας βασικός σε τέσσερις από αυτές τις αναμετρήσεις.

Ο Ρομέου γίνεται η τρίτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μπαρτσελόνα, μετά τις αφίξεις των Ιλκάι Γκουντογκάν και Ινίγο Μαρτίνεθ από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αθλέτικ Μπιλμπάο αντίστοιχα. Η ρήτρα εξαγοράς του έχει οριστεί στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τσάβι είδε τον σύλλογο να χάνει κάθε έναν από τους κορυφαίους στόχους του από την αρχή του καλοκαιριού.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έχει αποδεχτεί ότι ο σύλλογος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τα ονόματα που πρότεινε, όπως ο Μάρτιν Ζουμπιμέντι της Ρεάλ Σοσιεδάδ και ο Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν Μονάχου, και πρέπει να αναζητήσει έναν πιο προσιτό οικονομικά παίκτη.

Ο δρόμος προς τον Ρομέου ήταν μακρύς και δαιδαλώδης. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με πηγές από το περιβάλλον της πρώτης ομάδας να λένε ότι πιέζουν για τους Ζουμπιμέντι και Κίμιχ. Παραδόξως, δεν φάνηκε να λαμβάνουν υπόψη τους ότι κανένας από αυτούς τους παίκτες δεν φαινόταν πρόθυμος να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ρομέου, του οποίου η ρήτρα αποδέσμευσης ήταν περίπου 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πολλές πηγές, θεωρήθηκε ως η επόμενη καλύτερη επιλογή.