Πίκφορντ: «Σίγουρα θα μείνω στην Έβερτον»

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ επιβεβαιώνει την επιθυμία του να παραμείνει στην Έβερτον και την επόμενη σεζόν.

Πίκφορντ: «Σίγουρα θα μείνω στην Έβερτον»

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ επαναβεβαίωσε την επιθυμία του να παραμείνει στην Έβερτον και να βοηθήσει να οδηγηθεί ο σύλλογος σε καλύτερες εποχές.

Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας έχει συνδεθεί με μια ενδεχόμενη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι, αλλά επιμένει ότι θα παραμείνει εδώ παρά την ανάγκη του συλλόγου να ισορροπήσει την ομάδα εν μέσω ανησυχιών για το οικονομικό fair play.

Ο Πίκφορντ, ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις της προετοιμασίας, αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Έβερτον, αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα παραμείνει στον σύλλογο και την επόμενη σεζόν, απάντησε: «Σίγουρα. Μόλις υπέγραψα νέο συμβόλαιο και είμαι ευτυχισμένος και η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη, οπότε τώρα θέλουμε απλά να προχωρήσουμε μπροστά ως σύλλογος».

Η μάχη της περασμένης σεζόν με τον υποβιβασμό άφησε τους ανθρώπους του συλλόγου ανήσυχους για το μέλλον και ο Πίκφορντ δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις το 2023-24 μετά την επιβίωση στην Premier League την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

«Δεν έπρεπε ποτέ να βρεθούμε σε αυτή τη θέση», δήλωσε στο Royal Liverpool Golf Club ενόψει του Open Championship της επόμενης εβδομάδας.

«Χάσαμε πολλά παιχνίδια που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε χάσει, ή είχαμε ευκαιρίες όπου θα έπρεπε να είχαμε πάρει βαθμούς από περισσότερα παιχνίδια. Ήταν δικό μας λάθος που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Αλλά δείχνει τι είδους χαρακτήρες είμαστε για να βγούμε από αυτή την κατάσταση».

«Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο της προπόνησης».

Ένα πλεονέκτημα, πιστεύει ο Πίκφορντ, είναι ότι ο προπονητής Σον Ντάις θα έχει μια πλήρη προετοιμασία για να δουλέψει με τους παίκτες.

Όταν ρωτήθηκε αν χρειάζονται νέοι παίκτες για να ενισχυθεί η ομάδα, ο 29χρονος πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ο προπονητής θα ήθελε (να κάνει περισσότερες μεταγραφές) αυτό. Δεν είμαι εγώ ο προπονητής, αλλά νομίζω ότι έχουμε μια καλή ομάδα.

Στην Premier League, θέλεις πάντα να γίνεσαι καλύτερος και να προχωράς μπροστά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως ομάδα, θέλεις πάντα να γίνεσαι πιο δυνατός και αν αυτό σημαίνει νέες υπογραφές που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι, τότε αυτό είναι το ιδανικό».