Premier League: Αφήνει την Nike για την Puma από το 2025

Η Premier League πρόκειται να τερματίσει την 25ετή συνεργασία της με τη Nike και να στραφεί στην Puma ως επίσημο προμηθευτή της μπάλας αγώνων.

Premier League: Αφήνει την Nike για την Puma από το 2025

Το υπάρχον συμβόλαιο της Premier League με την Nike λήγει το 2025.

Η αμερικανική κατασκευάστρια Nike είχε την ευκαιρία να επεκτείνει την 25ετή συνεργασία της, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν.

Η Premier League έχει πλέον καταλήξει σε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία Puma για την προμήθεια μπαλών αγώνα για όλους τους αγώνες της από τη σεζόν 2025-26.

Η Puma προμηθεύει επί του παρόντος επίσημες μπάλες αγώνων για τη Serie A και τη La Liga, καθώς και για το League Cup Αγγλίας, με την μπάλα «Orbita» να χρησιμοποιείται σε αυτές τις διοργανώσεις.

Η συμφωνία της Nike με την Premier League ξεκίνησε το 2000, με την «Nike Geo Merlin» να γίνεται η πρώτη επίσημη μπάλα της κορυφαίας κατηγορίας τη σεζόν 2000/01.

Η τεχνολογία της μπάλας αγώνων έχει εξελιχθεί κατά τις επόμενες δεκαετίες, με τη «Nike Flight»- που διαφημίστηκε ως «επανάσταση στην αεροδυναμική» - να χρησιμοποιείται την περασμένη σεζόν.

Η νέα έκδοση της «Nike Flight» θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά την περίοδο 2023-24, όταν η Premier League επιστρέφει την Παρασκευή 11 Αυγούστου με την Μπέρνλι να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της, η Nike έχει προμηθεύσει εξάρτηση και εξοπλισμό για την ανάπτυξη της νεολαίας και τις διεθνείς διοργανώσεις της Premier League, καθώς και για το σχολικό πρόγραμμα Premier League Primary Stars.