Λειψία: Δικός της ο Οπέντα με ποσό-ρεκόρ

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λειψίας έγινε ο Λόις Οπέντα, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε από την γερμανική ομάδα.

Λειψία: Δικός της ο Οπέντα με ποσό-ρεκόρ

Ο Βέλγος επιθετικός, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν από τους πρωταγωνιστές στην πορεία-έκπληξη της Λανς ως τη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον γερμανικό σύλλογο.

Η εφημερίδα "Bild" αναφέρει ότι το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 43 εκατ. ευρώ και μπορεί να ανέλθει στα 49 εκατ. με τα μπόνους.

Το προηγούμενο μεταγραφικό ρεκόρ της Λειψίας ήταν τα 25 εκατ. ευρώ που είχε δώσει πέρυσι στη Χοφενχάιμ για τον αμυντικό Νταβίντ Ράουμ.

Ο 23χρονος Οπέντα, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από την Μπριζ και πέρασε στη συνέχεια από τη Φίτεσε, προορίζεται για αντικαταστάτης του Κρίστοφερ Ενκουνκού, που παραχωρήθηκε στην Τσέλσι.

Την περασμένη σεζόν πέτυχε 21 γκολ σε 38 ματς πρωταθλήματος με τη Λανς, ενώ μετράει εννέα συμμετοχές και δύο γκολ με την εθνική Βελγίου και ήταν μέλος της αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.