Λίβερπουλ: Στον Ντάργουιν Νούνιες το «9»

Την φανέλα με το ιστορικό «9» θα φορά από την νέα σεζόν στην Λίβερπουλ ο Ντάργουιν Νούνιες.

Λίβερπουλ: Στον Ντάργουιν Νούνιες το «9»

Ο Ντάργουιν Νούνιες θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 9 στη Λίβερπουλ, η οποία έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Ο 24χρονος επιθετικός είχε επιλέξει τη φανέλα με το «27» μετά την μεταγραφή του από την Μπενφίκα το περασμένο καλοκαίρι σε μια συμφωνία αξίας 65 εκατομμυρίων λιρών, έχοντας φορέσει το νούμερο 9 όσο ήταν στην πορτογαλική ομάδα.

Η Λίβερπουλ ανέφερε ότι «οι φίλαθλοι που έχουν ήδη αγοράσει νέες φανέλες 2023-24 εντός και εκτός έδρας τυπωμένες με το όνομα του Νούνιες και τον αριθμό «27» θα αποζημιωθούν προσωπικά από τον Νούνιες με μια ανταλλαγή με μια φανέλα «Ντάργουιν 9».

Ο Φιρμίνο, εν τω μεταξύ, υπέγραψε έκτοτε στην Αλ Αχλί της Saudi Pro League και θα φορά το νούμερο 10.

Ο Νούνιες είναι ο δεύτερος παίκτης της Λίβερπουλ που αλλάζει αριθμό φανέλας αυτήν την σεζόν, με τον εξτρέμ Λουίς Ντίαζ να ανταλλάσσει το 23 με το 7. Αυτός ο αριθμός ήταν διαθέσιμος μετά την ελεύθερη μεταγραφή του Τζέιμς Μίλνερ στην Μπράιτον.

Στους πιο πρόσφατους κατόχους του «9» της Λίβερπουλ περιλαμβάνονται οι Κριστιάν Μπεντέκε, Ρίκι Λάμπερτ, Ιάγκο Άσπας και Άντι Κάρολ. Φυσικά το «9» έχουν φορέσει και θρύλοι της ομάδας όπως ο ανυπέρβλητος Ίαν Ρας αλλά και ο Φερνάντο Τόρες.

Ο Ντάργουιν Νούνιες είχε μια αξιοπρεπή πρώτη σεζόν στην Αγγλία, καταγράφοντας 15 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 42 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Λίβερπουλ ξεκινά την Premier League 2023-24 εκτός έδρας με αντίπαλο την Τσέλσι στις 13 Αυγούστου.