Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Ξέρουμε πώς να πάρουμε το πρωτάθλημα, ξέρουμε πώς να κοντράρουμε την Σίτι»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ δήλωσε ότι είναι «απαραίτητο» για την Λίβερπουλ να τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία την επόμενη σεζόν στην Premier League και παραδέχεται ότι θα πρέπει να είναι «σχεδόν τέλεια» για να κοντράρει την Μάντσεστερ Σίτι.

Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Ξέρουμε πώς να πάρουμε το πρωτάθλημα, ξέρουμε πώς να κοντράρουμε την Σίτι»

Η Λίβερπουλ έχασε το εισιτήριο για το Champions League για πρώτη φορά από το 2016 τερματίζοντας πέμπτη την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και κατέληξε 22 βαθμούς πίσω από την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι.

Όταν ρωτήθηκε πόσο σίγουρος είναι για τη βελτίωση της πέμπτης θέσης της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ δήλωσε: «Νομίζω ότι ως σύλλογος είναι απαραίτητο για να είμαι ειλικρινής. Ξέρετε, σεβόμαστε κάθε διοργάνωση στην οποία παίζουμε, αλλά αν μας ρωτούσατε πέρυσι τέτοια εποχή, αν θα θέλαμε να τερματίσουμε στην πέμπτη θέση, όλοι θα λέγαμε όχι και το ίδιο και τώρα.

Θα θέλαμε να τερματίσουμε πέμπτοι την επόμενη σεζόν; Όχι. Θέλουμε να κερδίζουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να διεκδικούμε και να είμαστε σε αγώνες για τον τίτλο και το Champions League, οπότε το να μην είμαστε σε αυτό την επόμενη σεζόν είναι απογοητευτικό.

Ξέρουμε πώς να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ξέρουμε πώς να κοντράρουμε την Σίτι και να πάμε στα ίσα μαζί της και πρέπει να είσαι σχεδόν τέλειος καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, οπότε για εμάς εκεί είναι το μυαλό μας» .

Για να γίνει σχεδόν τέλεια, η Λίβερπουλ θα πρέπει να βελτιώσει την εκτός έδρας φόρμα της. Ήττες όπως αυτές στη Γουλβς και την Μπόρνμουθ της κόστισαν ακριβά.

«Είναι η συνέπεια» , δήλωσε ο Άγγλος διεθνής. «Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν είχαμε καλά αποτελέσματα απέναντι στις μεγάλες ομάδες, αλλά χάναμε βαθμούς και τσαπατσούλικα ειδικά μακριά από την έδρα μας, οπότε αυτά είναι τα πράγματα που όλοι φυσικά σκεφτήκαμε και πρέπει να διορθώσουμε» .

Ο 24χρονος εντυπωσίασε σε έναν υβριδικό ρόλο για τον σύλλογό του στα τελευταία στάδια της προηγούμενης περιόδου, παίζοντας ως ανεστραμμένος δεξιός αμυντικός που προωθούνταν στη μεσαία γραμμή.

Στη συνέχεια έπαιξε σε ρόλο προωθημένου μέσου για την Εθνική Αγγλίας στα πρόσφατα ματς για τα προκριματικά του Euro 2024 και έλαμψε απέναντι στη Μάλτα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Όταν τον ρωτούν για την προοπτική να παίξει σε παρόμοιο ρόλο την επόμενη σεζόν, ένα χαμόγελο ξεσπά και υπάρχει μια λάμψη στα μάτια του.

«Δεν είναι δική μου απόφαση» , δήλωσε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ. «Παίζω μόνο εκεί που μου λένε να παίξω, οπότε ξέρετε, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, μου αρέσει να παίζω δεξί μπακ, μου αρέσει να παίζω πολύ στο κέντρο του γηπέδου.

Είναι κάπου όπου βρίσκω χαρά και απολαμβάνω την πρόκληση των δύο, οπότε ξέρετε ότι θα μου άρεσε να παίξω εκεί την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση το πού θα παίξω» .

Κατά την επιστροφή του στην προετοιμασία της Λίβερπουλ, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ θα συνδεθεί με τους μεσοεπιθετικούς Αλέξις Μακ Άλιστερ και Ντομινίκ Σόμποσλαϊ, ένα δίδυμο που περιγράφει ως «ονειρικούς παίκτες» όσον αφορά την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να αυξήσει τον αριθμό των ασίστ του.

Οι μέθοδοι προπόνησης της Λίβερπουλ πριν από τη σεζόν είναι γνωστό ότι είναι σκληρές και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ επέστρεψε πρόσφατα από μια εβδομάδα σε προπονητικό καμπ στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών για να βοηθήσει το σώμα του να προετοιμαστεί: «Σίγουρα είναι σκληρές, θα έλεγα ότι εξαρτάται από τη διάρκεια τους. Θα έλεγα ότι κάποιες προετοιμασίες είναι μεγαλύτερες από άλλες.

Σε γενικό επίπεδο τις απολαμβάνω, ξέρετε, απολαμβάνω να είμαι μακριά με την ομάδα, να ταξιδεύω, να μένω σε ξενοδοχεία και να βρίσκομαι σε ένα στρατόπεδο βάσης όπου πρέπει να δεθείτε και να γνωριστείτε μεταξύ σας.

Έρχεστε πιο κοντά και δουλεύετε όλοι μαζί για τη σεζόν που έρχεται και αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξει, αλλά δουλεύετε ελπίζοντας για το καλύτερο και διασφαλίζοντας ότι θα έχετε τα πάντα».

Η Λίβερπουλ ξεκινά τη νέα σεζόν στην Premier League εκτός έδρας με την Τσέλσι την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Οι Δυτικοί Λονδρέζοι έχουν νέο προπονητή τον Μαουρίσιο Ποκετίνο, αλλά ο αμυντικός των «κόκκινων» περιμένει ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν: «Την περασμένη σεζόν δυσκολεύτηκαν. Είμαι σίγουρος ότι έφεραν έναν καλό προπονητή, έφεραν κάποιους παίκτες και ξεφορτώθηκαν πολλούς. Είμαι σίγουρος ότι προσπαθούν να βρουν σταθερότητα και να δουλέψουν από εκεί και πέρα.

Με τον νέο προπονητή, θα έχουν χρόνο να δουλέψουν πάνω σε αυτό και ελπίζω να βρουν σταθερότητα, αλλά για εμάς και για μένα, είμαι συγκεντρωμένος στη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή και να σιγουρευτώ ότι θα κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα» .