Άρσεναλ: «Έδεσε» τον Σαλιμπά μέχρι το 2027

Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε ότι ο Γουίλιαμ Σαλίμπα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει στον σύλλογο μέχρι το 2027.

Άρσεναλ: «Έδεσε» τον Σαλιμπά μέχρι το 2027

Στην Άρσεναλ θα παραμείνει μέχρι το 2027 ο Γουίλιαμ Σαλιμπά!

Ο 22χρονος αμυντικός έβαλε την υπογραφή του σε μια συμφωνία αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών ετησίως.

Οι όροι δεν περιλαμβάνουν οψιόν επέκτασης, αλλά, σύμφωνα με άλλα συμβόλαια της Άρσεναλ, δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Γάλλου διεθνή ποδοσφαιριστή είχε προγραμματιστεί να λήξει το 2024 και, δεδομένου ότι η Άρσεναλ είχε ενεργοποιήσει την οψιόν για να φτάσει μέχρι εκεί, δεν υπήρχε πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση.

Όμως η ομάδα του βόρειου Λονδίνου εξασφάλισε πλέον τις υπηρεσίες του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εν μέσω έντονου ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες της Premier League και του εξωτερικού.

Ο Έντου, αθλητικός διευθυντής της Άρσεναλ, δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ο Γουίλιαμ είναι μέρος του οράματός μας να κρατήσουμε τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες μας, οι οποίοι ελπίζουμε να είναι επιτυχημένοι μαζί μας για πολλά χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε μαζί».

Ο Μίκελ Αρτέτα δήλωσε: «Ο Γουίλιαμ είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας: "Το να επεκτείνει ο Γουίλιαμ το συμβόλαιό του μαζί μας ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Ο Γουίλιαμ απέδειξε την περασμένη σεζόν πόσο καλός και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας.

Η ικανότητα που έχει στη νεαρή του ηλικία των μόλις 22 ετών είναι συναρπαστική και φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα περιθώρια εξέλιξης για κάθε παίκτη σε αυτό το στάδιο της καριέρας του. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Γουίλιαμ τα επόμενα χρόνια».

Ο Σαλίμπα, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 2 την επόμενη σεζόν, ήταν βασικός παίκτης την περασμένη σεζόν, καθώς η Άρσεναλ διεκδικούσε τον τίτλο της Premier League. Έχασε τα τελευταία 11 παιχνίδια λόγω τραυματισμού, γεγονός που συνέπεσε με πτώση της φόρμας και είδε την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα να υποχωρεί από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την τελική πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σαλίμπα ακολουθεί τους συμπαίκτες του Σακά, Γκάμπριελ, Μαρτινέλι και Ράμσντεϊλ οι οποίοι υπέγραψαν ήδη νέα συμβόλαια με την ομάδα του βόρειου Λονδίνου.

Ο Σαλίμπα εντάχθηκε στην Άρσεναλ από τη γαλλική Σεντ Ετιέν το 2019, αλλά πέρασε σημαντικά διαστήματα ως δανεικός. Επέστρεψε στη Σεντ-Ετιέν για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20. Πέρασε το πρώτο μισό της περιόδου 2020-21 με την Άρσεναλ πριν μετακομίσει στη Νις τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια σεζόν ως δανεικός στη Μαρσέιγ, πριν επιστρέψει στην Άρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Σαλίμπα έπαιξε 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς η Άρσεναλ έχασε τον τίτλο, αλλά προκρίθηκε στο Champions League.