Ποτσετίνο: «Το παρελθόν είναι παρελθόν - Είμαι αφοσιωμένος στην Τσέλσι» (vid)

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Τσέλσι παραχώρησε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ποτσετίνο: «Το παρελθόν είναι παρελθόν - Είμαι αφοσιωμένος στην Τσέλσι» (vid)

Από την Τσέλσι παρουσιάστηκε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε από την ομάδα του Λονδίνου.

Ο Αργεντίνος τεχνικός αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδα του, ενώ δήλωσε πως πρέπει να φτιάξει τη σχέση του με τους οπαδούς ξεκαθαρίζοντας πως είναι αφοσιωμένος στην Τσέλσι. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αποχώρηση Μαούντ ενώ «έπλεξε το εγκώμιο» της διοίκησης του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα το ότι επέστρεψα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η Τσέλσι είναι μια κορυφαία ομάδα με πολλούς τίτλους και με έπεισε να αποδεχθώ την πρότασή της. Είμαι πολύ χαρούμενος και μέχρι στιγμής όλα πάνε υπέροχα. Πραγματικά έχω εμπιστοσύνη στον σύλλογο και εμπιστεύομαι την ιδιοκτησία του συλλόγου ότι θα μας παρέχει τα εργαλεία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Οι φίλαθλοί μας πρέπει να είναι θετικοί και να έχουν πίστη».

«Δεν είμαστε ακόμα πλήρεις, θα προσθέσουμε περισσότερη ποιότητα. Το τέλος της περασμένης σεζόν δεν είναι μακριά, αλλά όταν τελειώνει μία σεζόν πρέπει να προχωράς. Δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω».

Για τον Μάουντ: «Πλέον ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγάπησε την Τσέλσι, πλέον πρέπει να προχωρήσουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κατακτήσει τρόπαια. Στόχος μου πάντα θα είναι να νικάμε. Στην Τσέλσι δεν μπορείς να αρκείσαι στο να παίζεις καλά. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό, αλλά πρέπει και να νικάμε. Αν δεν νικάς σε έναν σύλλογο όπως η Τσέλσι, θα υποφέρεις».

Για την ιδιοκτησία: «Όταν συναντηθήκαμε την πρώτη φορά και συμφωνήσαμε, το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. Μου ζήτησαν να πιάσω δουλειά την 1η Ιουλίου, μου εξήγησαν το πλάνο και συμφώνησα. Η διοίκηση κάνει φανταστική δουλειά και είμαι χαρούμενος με αυτό».

Για το μήνυμά του στους φιλάθλους της ομάδας: «Δεν θα σας πω ότι είμαι ο special one. Θα δώσω τα πάντα για τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πρέπει να χτίσω την σχέση μου με τους φιλάθλους μας. Με γνωρίζουν λόγω του παρελθόντος μου, αλλά πλέον είμαι αφοσιωμένος στην Τσέλσι. Μπορούμε να θριαμβεύσουμε αν έχουμε πίστη και είμαστε πραγματικά όλοι μαζί».

Για την προηγούμενη θητεία του στην Premier League: «Τώρα είμαι καλύτερος τόσο ως προπονητής, όσο και ως άνθρωπος. Η εμπειρία σε κάνει να καταλαβαίνεις πράγματα. Για το παιχνίδι, αλλά και για τον χαρακτήρα σου. Είμαι πολύ περήφανος για το παρελθόν μου, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι πλέον πρέπει να συγκεντρωθώ στο τι μπορώ να καταφέρω για την Τσέλσι και ελπίζω να χτίσω μια πολύ καλή σχέση με όλους εδώ».