Τσάβι: «Δεν μπορούμε να αγοράσουμε όποιον θέλουμε - Πρέπει να προσαρμοστούμε»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν είναι σε θέση να υπογράψει τους παίκτες που θέλει λόγω οικονομικών περιορισμών.

Τσάβι: «Δεν μπορούμε να αγοράσουμε όποιον θέλουμε - Πρέπει να προσαρμοστούμε»

Η Μπαρτσελόνα υπόκειται στο επιβληθέν ανώτατο όριο δαπανών της La Liga, το οποίο περιορίζει τη δυνατότητά της να υπογράψει και να εγγράψει παίκτες για τη νέα σεζόν.

Μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι, η καταλανική ομάδα έχει αποκτήσει τους Ιλκάϊ Γκιντογκάν και Ίνιγο Μαρτίνεζ με ελεύθερες μεταγραφές από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αθλέτικ Μπιλμπάο αντίστοιχα.

«Μας λείπουν ακόμα κομμάτια», δήλωσε ο Τσάβι την Πέμπτη (6/7), «Πρέπει να ενισχυθούμε λίγο περισσότερο. Νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά - στο τέλος, θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε όλους τους τίτλους».

Η Μπαρτσελόνα έχει αποχαιρετήσει τους Τζόρντι Άλμπα και Σάμουελ Ουμτιτί σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τον μέχρι πρότινος αρχηγό του συλλόγου Σέρχιο Μπουσκέτς να αποχωρεί επίσης.

Σχετικά με την αντικατάσταση του επιδραστικού Μπούσκετς, ο Τσάβι δήλωσε: «Είμαστε σε μια περίπλοκη κατάσταση. Δεν έχουμε το προνόμιο να μπορούμε να υπογράψουμε όποιον θέλουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν μπορώ να δώσω ονόματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσάβι επιθυμεί να υπογράψει τον πρώην μέσο της Τσέλσι και της Σαουθάμπτον, Οριόλ Ρομέου από τη Χιρόνα, ως αντικαταστάτη του Μπούσκετς, αλλά δεν υπάρχει ομοφωνία στον σύλλογο ότι ο απόφοιτος των ακαδημιών της La Masia είναι η κατάλληλη μεταγραφή.

Ο Τσάβι ρωτήθηκε επίσης για την ενίσχυση της δεξιάς πλευράς της Μπαρτσελόνα και απάντησε: «Θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Θα θέλαμε να ενισχυθούμε εκεί, αλλά εξαρτάται από την αγορά και το οικονομικό fair play. Θα θέλαμε πολύ να ενισχυθούμε».

Όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε παρόμοια οικονομικά προβλήματα την περασμένη σεζόν, ενεργοποίησε οικονομικούς «μοχλούς» προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα και να μπορέσει να εγγράψει τις νέες μεταγραφές της.

«Αυτό είναι περισσότερο θέμα του Ματέου (Αλεμανί, διευθυντή ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα)», πρόσθεσε ο Τσάβι. «Πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις για να μπορέσουν να γίνουν προσθήκες.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να εξισορροπήσουμε τους αριθμούς. Κάνει ένα μεταπτυχιακό στο 'Fair Play'. Θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε».