Κρίσταλ Πάλας: Συμφωνία με Χόντγκσον και για την νέα σεζόν

Ο Ρόι Χόντγκσον συμφώνησε να παραμείνει προπονητής της Κρίσταλ Πάλας και την επόμενη σεζόν.

Κρίσταλ Πάλας: Συμφωνία με Χόντγκσον και για την νέα σεζόν

Ο Ρόι Χόντγκσον συμφώνησε προφορικά για μονοετές συμβόλαιο για να ηγηθεί της Κρίσταλ Πάλας, με τα συμβόλαια να βρίσκονται στη διαδικασία επισημοποίησης.

Ο 75χρονος διορίστηκε ως προσωρινός προπονητής της Πάλας τον Μάρτιο μετά την απόλυση του Πετρίκ Βιεϊρά έπειτα από μια κακή πορεία στο πρωτάθλημα.

Εξασφάλισε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, γνωρίζοντας μόνο δύο ήττες, σε αυτό το διάστημα των 10 αγώνων, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση, 11 βαθμούς μακριά από την τελευταία τριάδα και πάνω από την Τσέλσι για πρώτη φορά στην εποχή της Premier League.

Η Πάλας εξέτασε τα διαπιστευτήρια άλλων υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένων των Πάουλο Φονσέκα, Στιβ Κούπερ, Γκρέιαμ Πότερ και Μπρένταν Ρότζερς, αλλά τελικά θεώρησε ότι το ρεκόρ του Χότζον την περασμένη σεζόν και η ισχυρή σχέση του με πολλά μέλη της ομάδας τον καθιστούσαν τον υποψήφιο που ξεχώριζε.

Ο Χόντγκσον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πριν από το τελευταίο παιχνίδι της Πάλας για την περασμένη σεζόν αν αναμένεται να επιστρέψει για την περίοδο 2023-24.

«Υπέγραψα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν εδώ», δήλωσε. «Ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα, είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Από την αρχή έβλεπα αυτό ως το τελευταίο μου παιχνίδι στο συμβόλαιό μου, όσον αφορά εμένα αυτό είναι».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Χόντγκσον - ο οποίος ήταν και παίκτης του συλλόγου - διορίζεται από την Πάλας. Η πρώτη του θητεία ως επικεφαλής ξεκίνησε το 2017 και διήρκεσε κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Υπέγραψε βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο στη Γουότφορντ τον Ιανουάριο του 2022, αλλά επιβεβαίωσε την αποχώρησή του αφού σφραγίστηκε ο υποβιβασμός της στην Championship και δήλωσε ότι δεν περίμενε να αναλάβει άλλη θέση προπονητή στην Premier League.

Η καριέρα του Χόντγκσον στους πάγκους έχει διαρκέσει περισσότερα από 45 χρόνια και έχει αναλάβει ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Ίντερ, Μπλάκπερν, Φούλαμ, Γουέστ Μπρομ και Κρίσταλ Πάλας καθώς και τις εθνικές ομάδες της Ελβετίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Φινλανδίας.