Νιούκαστλ: Κοντά σε Τονάλι με 70 εκατομμύρια ευρώ

Η Νιούκαστλ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μίλαν για την απόκτηση του Ιταλού διεθνούς Σάντρο Τονάλι έναντι αμοιβής της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Νιούκαστλ: Κοντά σε Τονάλι με 70 εκατομμύρια ευρώ

Με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, η Νιουκάστλ θα κάνει δικό της τον Σάντρο Τονάλι της Μίλαν για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή του Έντι Χάουι.

Η Νιούκαστλ ξεκίνησε με μια φιλόδοξη προσφορά για την απόκτηση του Τονάλι με μια πρόταση περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ την Τρίτη, αλλά η κατάσταση έχει προχωρήσει μετά από προσωπικές διαπραγματεύσεις σήμερα (21/6).

Ο Τονάλι, ο οποίος προσέλκυσε επίσης το ενδιαφέρον της Τσέλσι, αναδείχθηκε ως βασικός στόχος στις αρχές της περιόδου, με τον Χάουι να αναζητά δύο μέσους αφού ο σύλλογος εξασφάλισε την έξοδο στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Η μεταγραφή θα μπορούσε να συγκριθεί με την μεταγραφή-ρεκόρ του Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος έφτασε στον σύλλογο από την Ρεάλ Σοσιεδάδ το περασμένο καλοκαίρι.

Η Νιούκαστλ αναζητά επίσης έναν πλάγιο επιθετικό, έναν αμυντικό χαφ και έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά οι μεσοεπιθετικοί -μια αμυντική και μια πιο ευέλικτη επιλογή- είναι η προτεραιότητα.

Ο Τονάλι, ο οποίος θα είναι αρχηγός της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 αυτόν τον μήνα, βοήθησε τη Μίλαν να κατακτήσει το πρώτο της Scudetto έπειτα από 11 χρόνια το 2022, εκτελώντας πολλαπλούς ρόλους στη μεσαία γραμμή υπό τον Στέφανο Πιόλι.

Ο 23χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπρέσια προτού μεταπηδήσει στην Μίλαν το 2020, κάνοντας μόνιμο τον δανεισμό του την επόμενη χρονιά.

Την περασμένη σεζόν είχε 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς η Μίλαν τερμάτισε τέταρτη, αλλά έφτασε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 2007.

Η Νιούκαστλ, η οποία τερμάτισε τέταρτη την περασμένη σεζόν για να εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων για πρώτη φορά από το 2003, ενδιαφέρεται επίσης για τον Τζέιμς Μάντισον της Λέστερ, αν μπορέσει να κλείσει συμφωνία στη σωστή τιμή.