Στην Σικάγο Φάιρ ο Κωστένογλου

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην ιστορία του MLS έγινε ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος θα αναλάβει την Σικάγο Φάιρ για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Στην Σικάγο Φάιρ ο Κωστένογλου

Η συμφωνία μεταξύ της Σικάγο Φάιαρ και του Νίκου Κωστένογλου έχει οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος προπονητής υπέγραψε ένα συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και θα αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή στην ομάδα του MLS. Με αυτήν την κίνηση, ο Κωστένογλου γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κωστένογλου βρισκόταν στο Σικάγο τις τελευταίες εβδομάδες, όπου είχε την πρώτη επαφή με την ομάδα και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, συνοδευόμενος από τον Φρανκ Κλόπα. Οι δύο τους έχουν παλαιότερη γνωριμία, αν και δεν συνυπήρξαν στην ΑΕΚ ως παίκτες, καθώς ο Κλόπας αποχώρησε από την ομάδα την ίδια περίοδο που ο Κωστένογλου εντάχθηκε στην Ξάνθη.

Στην Αμερική, ο Κωστένογλου θα έχει μαζί του τον αναλυτή Θοδωρή Αντωνόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην εθνική ομάδα της Κύπρου το 2021. Αφού επιστρέψει προσωρινά στην Αθήνα και λάβει την έκδοση βίζας, ο Κωστένογλου θα μετακομίσει μόνιμα στο Σικάγο και θα αναλάβει την ευθύνη της καθοδήγησης ποδοσφαιριστών όπως ο Σερντάν Σακίρι και ο Γιώργος Κούτσιας.

Για τον Κωστένογλου, αυτή είναι η δέκατη ομάδα στην προπονητική του καριέρα, μετά τις συνεργασίες του με την ΑΕΚ, τον Αστέρα Τρίπολης, την ΑΕΛ, την Ξάνθη, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Άρη, τη Δόξα Δράμας και την Εθνική Κύπρου. Αναλαμβάνει αυτήν την πρόκληση σε μια δύσκολη θέση, καθώς η Σικάγο Φάιαρ βρίσκεται στην προτελευταία θέση (14η) της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS μετά από 17 αγωνιστικές.