Λίβερπουλ: Πάντα ζεστά για Γκράβενμπερτς

Η Λίβερπουλ θέλει να κάνει δικό της τον μέσο της Μπάγερν Μονάχου, Ράιαν Γκράβενμπερτς με τον σύλλογο να γνωρίζει ότι το μέλλον του θα επανεκτιμηθεί μετά την επιστροφή του παίκτη από τις διεθνείς υποχρεώσεις του

Λίβερπουλ: Πάντα ζεστά για Γκράβενμπερτς

Η Λίβερπουλ πιέζει για την απόκτηση του Ράιαν Γκράβενμπερτς από την Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι, με τον παίκτη να είναι ανοιχτός στην αποχώρηση από τους πρωταθλητές της Bundesliga.

Ο Γκράβενμπερτς ήρθε στην Μπάγερν με μεταγραφή 21 εκατομμυρίων λιρών από τον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά πέρασε μια απογοητευτική πρώτη σεζόν στη Γερμανία, με τους Τζόσουα Κίμιχ και Λέον Γκορέτζκα να του εμποδίζουν το δρόμο προς το αρχικό σχήμα. Ο 21χρονος αγωνίστηκε 32 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο μόλις πέντε από αυτές ήταν στο αρχικό σχήμα.

Η Μπάγερν ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του Κόνραντ Λάιμερ από την Λειψία με τετραετές συμβόλαιο, κάνοντας τον Γκράβενμπερτς να διευκρινίσει ότι οποιαδήποτε ενημέρωση για το δικό του μέλλον θα γίνει μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου.

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον μεσοεπιθετικό είναι επίσης υπαρκτό, καθώς το αφεντικό των "κόκκινων διαβόλων" Έρικ τεν Χαγκ έδωσε στον παίκτη το ντεμπούτο του στον Άγιαξ και βοήθησε στην ανάπτυξη του ταλέντου του. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ πιστεύεται ότι είναι πιο προχωρημένο - με τον σύλλογο να υποστηρίζει την επιθυμία του Γιούργκεν Κλοπ για την μεταγραφή του.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Χέρμπερτ Χάινερ δήλωσε στην Bild : "Κατά τη γνώμη μου, είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος παίκτης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τον φέραμε. Πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής προς το τέλος της σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο μέλλον".

Ο 21χρονος μέσος είχε δηλώσει στην De Telegraaf : "Μπορεί να υπάρχουν σχέδια μαζί μου. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον προπονητή γι' αυτό, αυτό θα γίνει μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα [κάτω των 21 ετών], όταν επιστρέψω από τη Γεωργία και τη Ρουμανία. Τότε θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα".

Και πρόσθεσε: "Θέλω απλώς να παίξω περισσότερο, κατά προτίμηση στην Μπάγερν Μονάχου. Και αλλιώς σε έναν σύλλογο όπου παίζω 100 τοις εκατό. Αυτή είναι η προτίμησή μου. Γιατί δεν θέλω να περάσω άλλη μια χρονιά όπως αυτή που πέρασα τώρα. Μια τέτοια σεζόν είναι καλή, πραγματικά έμαθα πολλά. Αλλά θέλω απλά να παίζω ποδόσφαιρο".

Ο 21χρονος Γκράβενμπερτς πραγματοποίησε λιγότερες από 100 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ υπό τον τεν Χαγκ, ο οποίος του έδωσε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, προτού ο μέσος μεταπηδήσει στην Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, φέτος έχει παίξει μόνο ως παίκτης για το ροτέισιον.

Ο Ολλανδός διεθνής είχε προσεγγιστεί από τον Τεν Χαγκ το περασμένο καλοκαίρι για να τον εντάξει στο Ολντ Τράφορντ, αλλά ο παίκτης είχε ήδη δεσμευτεί να πάει στην Μπάγερν.

Μετά την αποχώρηση από την κούρσα για τον ταλαντούχο παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, η Λίβερπουλ αναμένεται να υπογράψει άλλους δύο μέσους το καλοκαίρι, μετά από μια απογοητευτική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχει ήδη αποκτήσει τον Αλέξις Μακάλιστερ από την Μπράιτον, ενώ αναμένεται τουλάχιστον μία ακόμη άφιξη στη μεσαία γραμμή μετά τις αποχωρήσεις των Ναμπί Κεϊτά και Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν.

Νωρίτερα φέτος είχε υποστηριχθεί ότι οι συζητήσεις έχουν φτάσει μέχρι το σημείο να συμφωνήσουν οι "κόκκινοι" του Merseyside να καλύψουν τον τρέχοντα μισθό του μέσου, κάτι που θα σήμαινε να φτιάξουν ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 200.000 λιρών την εβδομάδα.