Τζιράλντι: «Θα έπρεπε να είμαι θυμωμένος με τον Μαρινάκη αλλά τον έχω αγαπήσει»

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Φίλιπο Τζιράλντι μίλησε για πρώτη φορά για την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον γιο του, Μιλτιάδη ενώ εξήρε την αγάπη των δύο ανδρών για τον Αγγλικό σύλλογο. 

Τζιράλντι: «Θα έπρεπε να είμαι θυμωμένος με τον Μαρινάκη αλλά τον έχω αγαπήσει»

Ο Φίλιπο Τζιράλντι, ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Νότιγχαμ Φόρεστ μίλησε για πρώτη φορά για τους έξι μήνες που πέρασε στον σύλλογο.

«Θα έπρεπε να είμαι περισσότερο θυμωμένος με (την ιδιοκτησία του συλλόγου), επειδή αισθάνομαι αδικημένος για το πώς τελείωσε, αλλά τους έχω αγαπήσει επειδή αγαπούν τον σύλλογο και είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι με τον τρόπο που θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του συλλόγου».

Ο Τζιράλντι μίλησε τόσο για τον ιδιοκτήτη της Φόρεστ και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και τον γιο του Μιλτιάδη: «Από εργασιακή άποψη, ήταν φανταστικά. Καμία απολύτως παρέμβαση. Φυσικά, έχω καθημερινή σχέση με τον ιδιοκτήτη και τον Μιλτιάδη, μια διαφορετικού τύπου σχέση και μιλάμε για διαφορετικά θέματα.

Με τον ιδιοκτήτη, αφορά τη γενική λειτουργία του συλλόγου, το πού θέλουμε να πάμε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Με τον Μίλτο, ήταν περισσότερο για τους παίκτες. Αλλά δεν έχουν παρέμβει ούτε μία φορά και περισσότερο από αυτό, έχουν βοηθήσει. Η αντίληψη που επικρατεί μερικές φορές είναι λάθος».

Τα συναισθήματα ανέβηκαν στα ύψη λίγο πριν την απόλυση του Τζιράλντι. Οι διαρροές έδειχναν ότι ο Στιβ Κούπερ βρισκόταν στα πρόθυρα της απόλυσης. «Βγήκε ότι αν χάναμε (από τη Λιντς) ο Πατρίκ Βιεϊρά θα γινόταν προπονητής μας», λέει ο Τζιράλντι.

«Τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη γιατί και με το προηγούμενο παιχνίδι βγήκε κάτι παρόμοιο. Του είπα ότι δεν μπορούμε να βγαίνει συνέχεια κάτι τέτοιο πριν από τα παιχνίδια γιατί είναι λάθος μήνυμα για τους παίκτες και για όλους. Είμαστε μαζί σε αυτό και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».

Μεταξύ των αγώνων με την Λιντς και την Βίλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε την στήριξή του στον Κούπερ, αλλά ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις πρέπει να βελτιωθούν άμεσα».

«Χάρηκα πάρα πολύ που ο ιδιοκτήτης έβγαλε αυτή τη δήλωση, γιατί ήταν ο σωστός τρόπος να υπερασπιστείς τον σύλλογο και τους ανθρώπους σου, και νομίζω ότι ήταν μια λαμπρή κίνηση. Αλλά μερικές φορές, οι ιδιοκτήτες, γενικά, κοιτάζουν πάντα το επόμενο αποτέλεσμα, όχι μόνο στη Νότιγχαμ Φόρεστ», είπε ο Τζιράλντι μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην The Athletic.