Άρσεναλ: Πρώτη κρούση για Ράις - Στο κόλπο και η Σίτι

Η Άρσεναλ έκανε την πρώτη της πρόταση για την απόκτηση του αρχηγού της Γουέστ Χαμ , Ντέκλαν Ράις.

Άρσεναλ: Πρώτη κρούση για Ράις - Στο κόλπο και η Σίτι

Αυτή η πρώτη κίνηση ακολουθεί τις συνομιλίες μεταξύ του στελέχους της Άρσεναλ Τιμ Λιούις και του ομολόγου της Γουέστ Χαμ Κάρεν Μπρέιντι στη γενική συνέλευση της Premier League στο Χάμσαϊρ την Τετάρτη (14/6), αν και ο αθλητικός διευθυντής Έντου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων Ρίτσαρντ Γκάρλικ ηγούνται της διαδικασίας.

Η πρωταθλήτρια της Premier League Μάντσεστερ Σίτι εξετάζει επίσης ενεργά μια δική της προσέγγιση για τον 24χρονο.

Ο Ράις ήταν ο κύριος στόχος της Άρσεναλ αυτό το καλοκαίρι, με τον σύλλογο να δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.

Ο πρόεδρος της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, δήλωσε μετά τον θρίαμβο της ομάδας στο Europa Conference League ότι περίμενε ότι ο Ράις θα είχε παίξει το τελευταίο του παιχνίδι για τον σύλλογο, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός «ήθελε να φύγει».

Το συμβόλαιο του Ράις στη Γουέστ Χαμ λήγει το 2024, με οψιόν για μονοετή επέκταση.

Όμως ο Άγγλος διεθνής είχε απορρίψει τρεις προτάσεις για νέο συμβόλαιο από τον σύλλογο του ανατολικού Λονδίνου, λόγω της επιθυμίας του να αγωνίζεται τακτικά για κορυφαία τρόπαια.

Η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν επίσης στο παρελθόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Μιλώντας τον Φεβρουάριο, ο Μόγιες υποστήριξε ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν ένα ποσό-ρεκόρ για τα αγγλικά δεδομένα για να αποσπάσει κάποιος τον Ράις από την Γουέστ Χαμ, αν και εφόσον έφευγε από τον σύλλογο του ανατολικού Λονδίνου. Η Τσέλσι έσπασε αυτό το ρεκόρ τον Ιανουάριο, όταν απέκτησε τον Έντσο Φερνάντεζ από την Μπενφίκα έναντι 106,7 εκατ. λιρών (133,6 εκατ. δολαρίων).

Ο Ράις έχει πραγματοποιήσει 245 συμμετοχές με την Γουέστ Χαμ από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2017.

Αφού βοήθησε τον σύλλογο να τερματίσει μια ξηρασία τροπαίων 43 ετών, νικώντας την Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League, ο Ράις δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του: «Είμαι ο αρχηγός αυτού του συλλόγου. Το αγαπώ απόλυτα και δεν μπορώ να μην μιλήσω με τα καλύτερα λόγια γι' αυτό το μέρος. Ας δούμε τι θα συμβεί».