Serie A: Γιορτή παραμονής για Ελλάς Βερόνα (3-1 την Σπέτσια στο μπαράζ)!

Η Eλλάς Βερόνα επιβλήθηκε 3-1 της Σπέτσια στο μπαράζ παραμονής, που διεξήχθη στο «ουδέτερο» Σασουόλο και θα συνεχίσει ν' αγωνίζεται στα «σαλόνια» της Serie A στέλνοντας στην Serie B τους «νεροβέρντι» του Δημήτρη Νικολάου και του Ντανιέλε Βέρντε

Serie A: Γιορτή παραμονής για Ελλάς Βερόνα (3-1 την Σπέτσια στο μπαράζ)!

Στην κορυφαία κατηγορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου θα βρει και η επόμενη σεζόν (2023-24) την Ελλάς Βερόνα!

Η ομάδα από την πόλη του... Ρωμαίου και της Ιουλιέτας νίκησε (παρουσία 4000 φίλων της) στο «ουδέτερο» Σασουόλο στο μπαράζ παραμονής την Σπέτσια 3-1 και εξασφάλισε ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην Serie A, στέλνοντας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, (μετά από 3 χρόνια συμμετοχής στα «σαλόνια»...) τους «νεροβέρντι»!

Οι δύο ομάδες είχαν ισοβαθμήσει στο πρωτάθλημα (31 π.) αλλά στο ματς η κυριαρχία εκείνης του Βένετο ήταν φανερή μ' αποτέλεσμα να βάλει στα ταμεία της 25 εκ. ευρώ τα οποία είναι το πριμ συμμετοχής στο Καμπιονάτο!

Προηγήθηκε με τον Φαραόνι (5') από πάσα του Λάζοβιτς και παρότι ισοφαρίστηκε γρήγορα (15') από τον Αμπαντού (από μεταβίβαση του Σομουρόντοφ), αλλά ακολούθησαν δύο γκολ του, Bέλγου, Ενγκόγκ (έφτασε τα 5 στην σεζόν) πριν βγει το ημίχρονο (26΄, 35') όταν και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Παρότι από το 68' η ομάδα των Δημήτρη Νικολάου (βασικός, αναντικατάστατος αλλά και μοιραίος...) και Ντανιέλε Βέρντε (μπήκε στο 53') έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Φαραόνι ούτε το πέναλτι που επέσυρε η κόκκινη εκμεταλλεύθηκε (απόκρουση του Μοντιπό στον Eνζόλα) ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έπεσε πληρώνοντας τις επτά απουσίες στον αγώνα...