La Liga: Αντίο με γκολ ο Μπενζεμά στη Ρεάλ, στο Conference η Οσασούνα

Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο 1-1 κόντρα στην Μπιλμπάο. Εκτός Ευρώπης η ομάδα του Βαλβέρδε. Στο Conference League η Οσασούνα. Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

La Liga: Αντίο με γκολ ο Μπενζεμά στη Ρεάλ, στο Conference η Οσασούνα

Την αποθέωση γνώρισε ο Καρίμ Μπενζεμά από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο του παιχνίδι. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στο ισόπαλο 1-1 των «μερένγκες» με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την 38η και τελευταία αγωνιστική της La Liga.

Ο Μπενζεμά αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποχαιρέτησε την ομάδα της Μαδρίτης σκοράροντας με πέναλτι στο 72’. Αντίθετα, το αποτέλεσμα αυτό για την Μπιλμπάο ήταν καταδικαστικό, αφού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχασε το «εισιτήριο» για την παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Την έβδομη θέση και στο +2 από την Μπιλμπάο βρέθηκε η Οσασούνα, η οποία και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Conference League της επόμενης σεζόν. Ο σύλλογος επιβλήθηκε 2-1 της Ζιρόνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπούντιμιρ που πέτυχε και τα δύο γκολ (52’ και 55’).

Στα υπόλοιπα ματς της 38ης αγωνιστικής, η Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Βιγιαρεάλ, η οποία πήρε τον πόντο στο 92’ με σκόρερ τον Πασκουάλ, ενώ η Μαγιόρκα επιβλήθηκε 3-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Τέλος, η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε στην έδρα της με 2-1 τη Σεβίλλη, ενώ πριν το ματς οι γηπεδούχοι αποθέωσαν τους Ανδαλουσιάνους για την κατάκτηση του φετινού Europa League στον τελικό κόντρα στη Ρόμα.

Το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής

ΚΥΡΙΑΚΗ (4/6)

Μαγιόρκα - Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0
(51’ Μουρίκι, 71’ Κοπέτε, 93’ Ροντρίγκες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σεβίλλη 2-1
(28’ Μέντες, 73’ Τσο – 77΄’ Λαμέλα)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(72’ πέν. Μπενζεμά – 49’ Σανσέτ)

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2
(9’ Τζάκσον, 92’ Πασκουάλ – 18’ και 56’ Κορέα)

Οσασούνα – Ζιρόνα 2-1
(52’ και 55’ Μπούντιμιρ – 75’ Ρέινιερ)

22.00: Μπέτις – Βαλένθια, Θέλτα – Μπαρτσελόνα, Βαγιαδολίδ – Χετάφε, Έλτσε – Κάντιθ, Εσπανιόλ – Αλμερία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ