Σμάντκε: «Ο Κλοπ έχει ακόμα τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές»

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Γιοργκ Σμάντκε, δήλωσε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα συνεχίσει να αποφασίζει για τις προτεραιότητες του συλλόγου στη μεταγραφική αγορά.

Σμάντκε: «Ο Κλοπ έχει ακόμα τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές»

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Γιοργκ Σμάντκε, αποκάλυψε επίσης ότι ο ατζέντης του Γιούργκεν Κλοπ, τον πρότεινε στον πρόεδρο της Fenway Sports Group, Μάικ Γκόρντον.

Ο 59χρονος Γερμανός επιβεβαιώθηκε χθες επίσημα ως ο διάδοχος του Τζούλιαν Ουόρντ με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι υπόσχεται να είναι πολυάσχολο για τον ίδιο, με την ομάδα της Λίβερπουλ να χρειάζεται ενίσχυση μετά την απογοητευτική πέμπτη θέση που κατέλαβε στην Premier League. Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ της Μπράιτον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των στόχων της.

«Η επιρροή του προπονητή στις μεταγραφές είναι μεγαλύτερη στην Αγγλία από ό,τι στην Γερμανία, όπου ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τον αθλητισμό ή ένας αθλητικός διευθυντής ελέγχει τα πάντα», δήλωσε στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Sport1.

«Ο Γιούργκεν Κλοπ θέτει τις προτεραιότητες. Τον υποστηρίζουμε με μια ομάδα αναλυτών δεδομένων, σκάουτ κ.ο.κ., μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει από μια λίστα παικτών με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί.

Στη συνέχεια, θα ασχοληθώ με τις μεταγραφές με τα αρμόδια τμήματα του συλλόγου. Και στο τέλος, οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και με τις επενδύσεις τους».

Ο Σμάντκε, ο οποίος θα αρχίσει να εργάζεται την 1η Ιουνίου, μπήκε στον πειρασμό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την αποχώρησή του από την Βόλφσμπουργκ τον Ιανουάριο.

Για τη σχέση του με τον Κλοπ, πρόσθεσε: «Δεν είμαστε τόσο κοντά ο ένας στον άλλον. Ήμασταν στην Bundesliha την ίδια περίοδο. Αυτός ως προπονητής, εγώ ως αθλητικός διευθυντής, γνωριζόμαστε, αλλά γνωρίζω καλύτερα τον σύμβουλό του Μαρκ Κόσικε.

Διατηρεί μια καλή ανταλλαγή απόψεων με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ. Όταν ο σημερινός αθλητικός διευθυντής ανακοίνωσε ότι ήθελε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, ο Μαρκ τους το είπε: 'Αν ψάχνετε για έναν παλαιότερο και έμπειρο τεχνικό διευθυντή για την μεταγραφική περίοδο, ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στον Γιοργκ Σμάντκε'.

Η συνεργασία έχει αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει τρεις μήνες. Αν συμπαθήσουμε ο ένας τον άλλον, μπορεί να επεκταθεί και πέραν της μεταγραφικής περιόδου».