Χάουι: «Δεν είναι μόνο το ποσό της μεταγραφής, είναι και οι μισθοί που μετράνε»

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι, πιστεύει ότι ο σύλλογος θα δυσκολευτεί να προσελκύσει τους κορυφαίους παίκτες της αγοράς λόγω των μισθολογικών απαιτήσεων.

Χάουι: «Δεν είναι μόνο το ποσό της μεταγραφής, είναι και οι μισθοί που μετράνε»

Έχοντας τερματίσει τέταρτη στην Premier League, η Νιούκαστλ θα παίξει στο Champions League για πρώτη φορά από την περίοδο 2002-03.

Ωστόσο, η ενδεκάδα της στην κυριακάτικη ισοπαλία 1-1 στην Τσέλσι ήταν αξιοσημείωτα αλλαγμένη εν μέσω τραυματισμών, με δύο τερματοφύλακες να βρίσκονται στον πάγκο μαζί με τέσσερις αμυντικούς και τον 17χρονο Λιούις Μάϊλι.

Ο Έντι Χάουι έχει ήδη μιλήσει για την επιθυμία του να έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες για να παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, αλλά συζήτησε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Νιούκαστλ για να πετύχει αυτό το στόχο.

«Νομίζω ότι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι οι παίκτες που έχουμε ήδη. Είμαι ο τύπος του προπονητή που θα προσπαθήσει να πάρει το καλύτερο δυνατό από όλους όσους βρίσκονται εδώ, ήδη υπό την υπηρεσία μας.

Προσπαθούμε να προσθέσουμε ποιοτικούς παίκτες. Τώρα, αυτό δεν αφορά μόνο τα μεταγραφικά έξοδα καθαυτά, αλλά και τους μισθούς, και δεν είμαστε τεράστιοι πληρωτές μισθών στην Premier League. Οπότε οι μεγάλοι σύλλογοι θα μας επισκιάσουν όλοι από την άποψη αυτή, οπότε δυσκολεύει την προσέλκυση των πολύ, πολύ καλύτερων παικτών στην αγορά».

Η Νιούκαστλ, η οποία έχει πλέον ολοκληρώσει την πρώτη πλήρη σεζόν της υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία του Σαουδαραβικού Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων, πραγματοποίησε συναντήσεις για τον προγραμματισμό της μεταγραφικής δραστηριότητας του καλοκαιριού στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου. Ερωτηθείς αν έχει περιγραφεί ο προϋπολογισμός και αν είναι ευχαριστημένος με αυτόν, ο Χάουι απάντησε: «Αυτές οι συζητήσεις έλαβαν χώρα. Δεν νομίζω ότι περιγράφεται ποτέ, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές σε αυτό.

Όταν βρίσκεσαι στη θέση μου, ποτέ δεν είναι τόσο μεγάλος όσο θα ήθελες να είναι. Νομίζω ότι το Financial Fair Play (FFP) θα επηρεάσει το τι θα κάνουμε αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα, χωρίς το ποδόσφαιρο του Champions League, θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε πολλά πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι».