Μίλνερ: «Θα έχω υπέροχες αναμνήσεις από την Λίβερπουλ»

Ο Τζέιμς Μίλνερ επισήμανε την εκτίμησή του για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και περιέγραψε τα δικά του συναισθήματα αφού έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα για τον σύλλογο την Κυριακή.

Μίλνερ: «Θα έχω υπέροχες αναμνήσεις από την Λίβερπουλ»

Ο Τζέιμς Μίλνερ εμφανίστηκε για τελευταία φορά με τους "κόκκινους", καθώς η σεζόν 2022-23 ολοκληρώθηκε με την ισοπαλία 4-4 για την Λίβερπουλ κόντρα στην Σαουθάμπτον.

Με τον υπαρχηγό της ομάδας να πρόκειται να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι, η εμφάνισή του στο St Mary's έβαλε τέλος σε μια οκταετή θητεία που τον είδε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατάκτησης έξι μεγάλων διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της Premier League και του Champions League.

Μετά τον αγώνα στη νότια ακτή, μίλησε την περιπετειώδη τελευταία αγωνιστική, την σχέση του με τους οπαδούς και πολλά άλλα...

Για τον ξέφρενο χαρακτήρα της ισοπαλίας με την Σαουθάμπτον...

Ναι, ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν όπου προηγείσαι έτσι και παίρνεις λίγο το πόδι από το γκάζι και τιμωρείσαι σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό συνέβη, πρέπει να είσαι στο απόλυτο 100% και προφανώς δεν ήμασταν. Αλλά λέει πολλά για τα παιδιά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-2 και συνέχισαν μέχρι το τέλος και πήραν τα δύο για να ισοφαρίσουν. Και είχαμε καλές ευκαιρίες να πάμε και να το κερδίσουμε. Διασκεδαστικό για τους ουδέτερους, απογοητευτικό που δεν κερδίσαμε, αλλά τα παιδιά συνέχισαν να παλεύουν μέχρι το τέλος, το είδατε αυτό. Δεν ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση, ξέρουμε ότι έπρεπε να τα είχαμε καταφέρει καλύτερα με τα γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η μάχη ήταν πάντα εκεί.

Για τα θετικά από την φόρμα της Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες της σεζόν...

Ναι, σίγουρα. Προφανώς [υπήρχε] ασυνέπεια στην αρχή της σεζόν, αλλά είδατε προς το τέλος - τα δύο τελευταία παιχνίδια τα βγάζουν προφανώς, αλλά πριν από αυτό - το ποδόσφαιρο που παίξαμε, η συνέπεια, φάνηκε ότι επιστρέψαμε στα καλύτερά μας και αυτό είναι σημαντικό νομίζω να το πάρουμε μαζί μας στην επόμενη σεζόν.

Για τα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου του αγώνα με τους Κόκκινους...

Παράξενο. Τελευταία φορά που έπαιξα για την Λίβερπουλ, οπότε προφανώς είναι μεγάλη υπόθεση. Τελευταία φορά μπροστά στους οπαδούς και η υποδοχή που είχαμε ήταν απίστευτη. Ήταν απίστευτο από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στον σύλλογο. Προφανώς ήταν συγκινητικό να αποχαιρετήσω τα παιδιά και το προσωπικό, η δουλειά που έκαναν μαζί μας και οι στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί, ήταν ξεχωριστό να είμαι μέρος αυτού. Προφανώς το να φορέσω τη φανέλα της Λίβερπουλ για τελευταία φορά θα είναι μεγάλη υπόθεση. Ήταν τιμή μου να φορέσω την φανέλα και ελπίζω να έχω συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο από τότε που βρίσκομαι εδώ. Θα έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτό το μέρος.

Για την σχέση του με τους οπαδούς...

Είναι απίστευτοι σε όλο τον κόσμο από τότε που ήρθα εδώ. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος όταν ταξιδεύεις και γυρίζεις όλο τον κόσμο. Βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου και ο αριθμός των οπαδών που υπάρχουν - όπου κι αν πας υπάρχουν οπαδοί της Λίβερπουλ. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε και μερικές από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που έχουμε στο Άνφιλντ δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο στον κόσμο. Είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος για να παίζεις. Το χειροκρότημα που δεχτήκαμε σήμερα ήταν απίστευτο. Ήταν μια φανταστική οκταετία και όσα καταφέραμε να μοιραστούμε. Έχουν ταξιδέψει παντού- το ποσό των χρημάτων που έχουν ξοδέψει ακολουθώντας μας και φτάνοντας σε ευρωπαϊκούς τελικούς, σε όλη την Ευρώπη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δεν μπορώ καν να φανταστώ την προσπάθεια και τα χρήματα που έχουν δαπανήσει, για να μας υποστηρίξουν σε όλη τη διαδρομή. Αυτό είναι καταπληκτικό. Ελπίζω ότι τα τρόπαια που κερδίσαμε, οι στιγμές που μοιραστήκαμε, οι παρελάσεις των τροπαίων και αυτές οι στιγμές μαζί, ελπίζω ότι όλα άξιζαν τον κόπο.

Για το αν μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία που θα ακολουθούσε όταν υπέγραψε πριν από οκτώ χρόνια...

Με έχουν ξαναρωτήσει αυτό και δεν ξέρω, αυτός ήταν ο στόχος προφανώς. Ο στόχος ήταν να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα, ο στόχος ήταν να προσθέσουμε ένα ακόμη ευρωπαϊκό κύπελλο στην τροπαιοθήκη. Αυτό ήταν το σχέδιο - τα σχέδια συνήθως δεν βγαίνουν έτσι. Είναι αποστολή που επιτεύχθηκε αν θέλετε μέσα στο χρόνο. Αυτή η ομάδα είναι μια ξεχωριστή ομάδα με έναν ξεχωριστό προπονητή, μια καταπληκτική ομάδα προσωπικού, ένα απίστευτο γήπεδο, ένα σπουδαίο προπονητήριο και μερικούς φανταστικούς νέους παίκτες επίσης. Είναι το τέλος της ιστορίας μου εδώ, αλλά το τέλος αυτής της εποχής για την Λίβερπουλ είμαι σίγουρος ότι δεν έχει τελειώσει και θα έρθουν πολλά τρόπαια για αυτή την ιδιαίτερη ομάδα παικτών.

Ο Τζέιμς Μίλνερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπράιτον με την οποία θα αγωνίζεται έως το 2024.