Κόβεντρι – Λούτον 5-6 στα πέν.: Στην Premier League οι «καπελάδες»

Η Λούτον νίκησε 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι (1-1 η κανονική διάρκεια) στον τελικό των πλέι-οφ στο «Γουέμπλεϊ» και επιστρέφει στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 1992.

Κόβεντρι – Λούτον 5-6 στα πέν.: Στην Premier League οι «καπελάδες»

Η Λούτον είναι τελικά η ομάδα που θα ακολουθήσει τις Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Premier League.

Οι «καπελάδες» νίκησαν 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι στον τελικό των πλέι-οφ της Championship που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» και επιστρέφουν στα αγγλικά «σαλόνια» για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1991/92, πριν δηλαδή το πρωτάθλημα πάρει τη σημερινή του ονομασία (σ. Premier League).

Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 1-1. Η Λούτον άνοιξε το σκορ στο 23’, αλλά στο 66’ ήρθε η ισοφάριση από τον Χάμερ. Μάλιστα, στο όγδοο λεπτό άπαντες «πάγωσαν» στο γήπεδο, καθώς ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, πριν αποχωρήσει με φορείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Στην παράταση το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και οι δύο ομάδες έλυσαν τελικά τις διαφορές τους στα πέναλτι, με την Λούτον να βγαίνει μεγάλη νικήτρια.

Σημειώνεται ότι η Κόβεντρι ήλπιζε να επιστρέψει στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 2001, αλλά στάθηκε άτυχη στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.