Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο Έρλινγκ Χάαλαντ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα 36 γκολ που πέτυχε, παίκτης της σεζόν στην Premier League.

Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο Έρλινγκ Χάαλαντ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κέρδισε τον ανταγωνισμό από τον συμπαίκτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, τον Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Κίεραν Τρίπιερ της Νιουκάστλ και το δίδυμο Μάρτιν Έντεγκαρντ και Μπουκάγιο Σακά της Άρσεναλ για να κερδίσει το βραβείο.

Ο 22χρονος επιθετικός έχει σημειώσει εξαιρετικά 36 γκολ σε 35 παιχνίδια πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της πρώτης του καμπάνιας στους πρωταθλητές της Premier League. Επίσης, έχει στο ενεργητικό του οκτώ ασίστ στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Νορβηγός, ο οποίος ανακηρύχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαιρικών Συντακτών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατέχει πλέον το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν 38 αγώνων στην Premier League.

Ο Χάαλαντ θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό του στην Premier League, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα ολοκληρώσει την Κυριακή το πρωτάθλημα στην Μπρέντφορντ.

Στη συνέχεια η Σίτι θα στρέψει την προσοχή της στην προσπάθειά της να κατακτήσει ένα ιστορικό τρεμπλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ίντερ να είναι απέναντί της στους τελικούς του FA Cup και του Champions League αντίστοιχα.