Premier League: Το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η... αφλογιστία της Τσέλσι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε όρεξη για γκολ την Πέμπτη, καθώς επικράτησε με 4-1 της Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ συγκεντρώνοντας παράλληλα έναν αξιοσημείωτο αριθμό αναμενόμενων γκολ (Expected Goals). Υπολειτούργησε επιθετικά σε όλη την σεζόν η Τσέλσι.

Premier League: Το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η... αφλογιστία της Τσέλσι

Όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξένησε την Τσέλσι την Πέμπτη, έμοιαζε με μια ομάδα σε φόρμα απέναντι σε μια ομάδα που περίμενε να ηττηθεί ξανά. Και έτσι ήταν.

"Δεν είστε τίποτα το ιδιαίτερο, χάνουμε κάθε εβδομάδα", φάνηκε να τραγουδούν οι οπαδοί των Μπλε με έναν ασυνήθιστα αυτοσαρκαστικό τρόπο για τους οπαδούς ενός συλλόγου του μεγέθους της Τσέλσι. Το 2022-23 ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, βρίσκονται στη 12η θέση και είναι ήδη εγγυημένο ότι θα τερματίσουν με την χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία τους στην Premier League (50 -αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους 43 με ένα παιχνίδι να απομένει).

Παρόλο που οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρτ έμειναν πίσω στο σκορ από μια κεφαλιά του Κασεμίρο νωρίς, στην πραγματικότητα είχαν την καλύτερη εικόνα για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στο Old Trafford, μέχρι που ο Τζέιντον Σάντσο έδωσε στον Αντονί Μαρσιάλ ένα εύκολο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα για να διπλασιάσει το προβάδισμα της Γιουνάιτεντ.

Ο Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε με ηρεμία με πέναλτι, προτού ο Μάρκους Ράσφορντ κάνει τέσσερα τα τέρματα με ένα άλλο απλό γκολ που του έδωσε η κουρελιασμένη αμυντική γραμμή της Τσέλσι, αν και ο Ζοάο Φελίξ πέτυχε το γκολ της τιμής πριν από το τέλος.

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, δεδομένου ότι η Τσέλσι είχε ξεκινήσει αρκετά καλά, αλλά μέχρι το τέλος, η Γιουνάιτεντ είχε φύγει με το υψηλότερο σύνολο αναμενόμενων γκολ (Expected Goals) σε οποιοδήποτε παιχνίδι της Premier League φέτος (5,21 xG).

Αν και σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι δύο από τα γκολ μπήκαν από κοντινή απόσταση, καθώς και το πέναλτι του Φερνάντες, ήταν επίσης ίσως ταιριαστό για μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, την Γιουνάιτεντ, απέναντι σε μια ομάδα που θέλει απεγνωσμένα να τελειώσει η σεζόν, την Τσέλσι.

Μην ανησυχείτε φίλοι των Μπλε, η Κυριακή είναι σχεδόν εδώ. Και υπάρχουν ακόμα λόγοι για αισιοδοξία, που περιγράφονται σε αυτό το κομμάτι για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο αν έρθει στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Άλλωστε η Τσέλσι υποτίμησε τον εαυτό της την φετινή σεζόν, σκοράροντας 37 γκολ ενώ είχε δημιουργήσει συνολικά 47.8 Expected Goals.