Κλοπ: «Αν κάποιος θέλει να φύγει θα τον πάω εγώ με το αυτοκίνητο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ υποσχέθηκε να οδηγήσει οποιονδήποτε παίκτη στην ομάδα της επιλογής του αν θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ μετά την αποτυχία της να προκριθεί στο Champions League.

Κλοπ: «Αν κάποιος θέλει να φύγει θα τον πάω εγώ με το αυτοκίνητο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν πιστεύει ότι ο αποκλεισμός από την ελίτ της Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από έξι σεζόν θα οδηγήσει κάποιον από τους της Λίβερπουλ στο να ζητήσει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, πρώτος σκόρερ με 30 γκολ, δήλωσε ότι είναι «εντελώς συντετριμμένος» μετά την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι την Πέμπτη, που καταδίκασε την Λίβερπουλ στην πέμπτη θέση. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για την αποτυχία να πετύχει «το ελάχιστο».

Ωστόσο, ο Κλοπ επιμένει ότι ο Σαλάχ είναι δεσμευμένος όσο κανείς άλλος να διορθώσει τα πράγματα την επόμενη σεζόν.

«Ο Μο (Σαλάχ) λατρεύει να είναι εδώ», δήλωσε.

«Ήταν μέρος της συγγνώμης για όσα κάναμε εμείς, όχι της συγγνώμης για όσα έκαναν οι άλλοι. Όχι, όλα είναι εντάξει.

Αν ποτέ ένας παίκτης έρθει σε μένα και μου πει: "Δεν προκριθήκαμε στο Champions League, τώρα πρέπει να φύγω", τότε θα τον πήγαινα στην άλλη ομάδα. Θα έπαιρνα το κλειδί και θα τον ρωτούσα: 'Πού θέλεις να πας; Θα σε πάω εγώ'. Αυτό θα ήταν κάτι που δεν θα καταλάβαινα ποτέ.

Δεν θα έλεγα ποτέ: "Πρέπει να δουλέψω στο Champions League, οπότε τώρα φεύγω". Είμαι υπεύθυνος για αυτό το 'χάλι' ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορείς να φύγεις σε αυτές τις στιγμές.

Κανείς δεν με ρώτησε (για το αν θα φύγω). Με ρώτησαν αν θα μπορούσαν να έχουν μια μέρα περισσότερες διακοπές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά κανείς δεν με ρώτησε αν μετά τις διακοπές τους πρέπει να επιστρέψουν. Αυτό δεν ήταν στις συζητήσεις μας».

Η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί στο Europa League την επόμενη σεζόν για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Κλοπ την περίοδο 2015-16.

«Δεν είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρακολουθώ πολύ τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa League γιατί όταν είσαι στο Champions League έχεις πολλά άλλα πράγματα να κάνεις, αλλά μου αρέσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και για μένα αυτό δεν είναι διαφορετικό.

Ξέρω ότι όταν παίζεις δεν υπάρχει καμία διαφορά. Θα υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, διαφορετικές χώρες πιθανώς και στο τέλος ένα τεράστιο βραβείο για να κερδίσεις. Όχι ότι λέω τώρα ότι θα το κάνουμε αυτό, αλλά θα το προσπαθήσουμε, σίγουρα.

Ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται αυτή τη στιγμή 'α, είναι απλά το Europa League', αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι με το πρώτο σφύριγμα, το βράδυ της Πέμπτης, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, το Άνφιλντ θα σείεται. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι.

Αν κάποιος θέλει να περάσει όλη τη χρονιά και να σκέφτεται 'αχ, μα δεν είναι Champions League', δεν μπορώ να τον βοηθήσω.

Η ζωή είναι έτσι, δοκιμάζεις τα πάντα μέχρι να αποφασιστεί και μετά το αποδέχεσαι και συνεχίζεις από εκεί και πέρα. Αν ανησυχείς διαρκώς για το τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά - όλα αυτά τα αν - δεν είναι σημαντικά πια και δεν βοηθούν και αν δεν βοηθούν, τότε άφησέ τα».

Το τελευταίο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στο Europa League με την Λίβερπουλ ήταν ο τελικός της Βασιλείας το 2016

Ο Κλοπ αποκάλυψε ότι ο νεαρός μέσος Στέφαν Μπάιτσετιτς είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στη δράση στην προετοιμασία. Η ενυπωσιακή του πρώτη σεζόν τερματίστηκε πρόωρα τον Μάρτιο λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό.

«Υπάρχει πρόοδος. Χθες μιλώντας με τον γιατρό, γύρω στην έναρξη της προετοιμασίας θα υπάρξουν τμήματα επανένταξης, όχι πλήρης προπόνηση», δήλωσε ο Κλοπ.

«Είναι εντελώς ανώδυνος, αλλά μιλάμε για έναν πολύ νεαρό παίκτη, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Όπως έπρεπε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τον Κέρτις (Τζόουνς). Είναι ενοχλητικό για τον παίκτη, να προπονείται δύο μέρες και μετά δύο μέρες ρεπό για να μην πάρει κανένα ρίσκο - αυτό μπορεί να είναι το σχέδιο με τον Στέφαν.

Ελπίζω να μπορέσει να έρθει μαζί μας στην προετοιμασία και στη συνέχεια να είναι καλά για την έναρξη της σεζόν. Με αυτού του είδους τους τραυματισμούς δεν υπάρχει πραγματικό χρονοδιάγραμμα πίσω από αυτούς. Πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκτιμήσεις και να προχωρήσουμε από εκεί, αλλά είναι θετικό. Μέχρι το τέλος της προετοιμασίας νομίζω ότι ελπίζω ότι θα έχει μπει σε πλήρη προπόνηση για μία ή δύο εβδομάδες».

Ο 18χρονος Μπάιτσετιτς έπαιξε φέτος 19 ματς με την Λίβερπουλ σκοράροντας ένα γκολ

Η Λίβερπουλ ολοκληρώνει την σεζόν 2022-23 απέναντι στη Σαουθάμπτον την Κυριακή.