Premier League: Οι επιθέσεις... οργιάζουν την τελευταία αγωνιστική

Με μόλις έναν γύρο αγώνων να απομένει στην Premier League, και χωρίς πολλά να διακυβεύονται πέρα από την μάχη του υποβιβασμού, ρίχνουμε μια ματιά κάτι άλλο που μπορείτε να περιμένετε την Κυριακή: γκολ, γκολ και περισσότερα γκολ!

Premier League: Οι επιθέσεις... οργιάζουν την τελευταία αγωνιστική

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η σεζόν 2022-23 της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ έχουν κερδίσει τις υπόλοιπες θέσεις του Champions League, ενώ η Λίβερπουλ και η Μπράιτον πηγαίνουν στο Europa League, καθώς θα τερματίσουν πέμπτη και έκτη αντίστοιχα, ό,τι και να γίνει.

Η πρόκριση στο Europa Conference League παραμένει σε εκκρεμότητα μεταξύ της Άστον Βίλα, της Τότεναμ και της Μπρέντφορντ. Αλλά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα θα επικεντρωθεί η περισσότερη προσοχή, καθώς η ιστορική Έβερτον, η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Λέστερ και η Λιντς θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League έχει τόσο συχνά την αίσθηση του τέλους της σχολικής χρονιάς, όταν οι παίκτες επιτρέπεται να φέρουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και να υπογράψουν ο ένας το λεύκωμα του άλλου.

ΣΕΖΟΝΜ.Ο. ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣΜ.Ο. ΓΚΟΛ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
2015-162.73.5
2016-172.83.7
2017-182.73.1
2018-192.83.6
2019-202.83.3
2020-212.73.1
2020-212.83.9

Ο τυχαίος χαρακτήρας της τελευταίας αγωνιστικής φέρνει συχνά πολλά γκολ. Στην πραγματικότητα, στις 27 σεζόν της Premier League από τότε που έγινε πρωτάθλημα 38 ομάδων και όλα τα τελευταία παιχνίδια διεξήχθησαν την ίδια ημέρα, σε 21 από αυτές ο μέσος όρος τερμάτων ανά παιχνίδι την τελευταία ημέρα ήταν μεγαλύτερος από τον συνολικό μέσο όρο της σεζόν.

Τις τελευταίες επτά σεζόν, η τελευταία αγωνιστική έχει κατά μέσο όρο πάνω από 3,0 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ την περασμένη σεζόν σημειώθηκαν συνολικά 39 γκολ στα 10 παιχνίδια. Αυτός ο μέσος όρος των 3,9 ήταν πολύ υψηλότερος από τον συνολικό μέσο όρο της σεζόν που ήταν 2,8 γκολ ανά παιχνίδι.

Θα σημαίνει αυτό διπλό χατ-τρικ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ την Κυριακή; Ή ένα δραματικό θρίλερ επτά τερμάτων σε ένα από τα τρία παιχνίδια που αφορούν τις ομάδες που μάχονται για τον υποβιβασμό; Θα μπορούσαμε ακόμη και να δούμε μια ομάδα να σκοράρει επιτέλους 10 γκολ σε ένα παιχνίδι της Premier League; Όλες αυτές οι πιθανότητες σημαίνουν τουλάχιστον ότι μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια συναρπαστική ημέρα δράσης πριν χρειαστεί να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι να επιστρέψουν τα πρωταθλήματα.