Κύπελλο Ιταλίας: Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Το σήκωσαν ξανά οι «νερατζούρι», με Λαουτάρο Μαρτίνες

Η Ίντερ κατέκτησε και φέτος το κύπελλο Ιταλίας, κερδίζοντας με ανατροπή στην Ρώμη την Φιορεντίνα (1-2), χάρη σε δύο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες

Κύπελλο Ιταλίας: Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Το σήκωσαν ξανά οι «νερατζούρι», με Λαουτάρο Μαρτίνες

Δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκά τρόπαια μονομάχησαν στο Ολίμπικο της Ρώμης στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Εκεί όπου η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Ίντερ επικράτησε της φιναλίστ του Κόνφερενς Λιγκ, Φιορεντίνα (2-1) και κράτησε στην τροπαιοθήκη της την κούπα που κατείχε και την περασμένη περίοδο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αργεντίνος στράικερ Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι στο 29’ και στο 37’ και φυσικά απόλαυσε το «στέντινγκ οβέισον» από τους οπαδούς των «νερατζούρι», όταν έγινε αλλαγή πέντε λεπτά πριν από το φινάλε.

Οι «βιόλα» προηγήθηκαν με τον Γκονζάλες στο 3’ και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πριν την λήξη του ημιχρόνου πίσω στο σκορ δεν τα παράτησαν πίεσαν με όλες τις δυνάμεις τους και κατέγραψαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες, πέφτοντας ηρωικά στον μεγάλο τελικό της Ρώμης.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Μαρτίνες (71’ Ρανιέρι), Μιλένκοβιτς, Ντόντο (82’ Τέρζιτς), Καστροβίλι (61’ Μαντραγκόρα), Άμραμπατ (70’ Γιόβιτς), Μποναβεντούρα, Καμπράλ, Γκονζάλες, Ικόνε (61’ Σοτίλ).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Μπαστόνε (58’ Ντε Βρι), Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Ντάμφρις, Ντιμάρκο (68’ Γκόσενς), Τσαλχάνογλου (83’ Γκαλιαρντίνι), Ντζέκο (58’ Λουκάκου), Μαρτίνες (84’ Κορρέα).