Τσέλσι: Κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μέισον Μάουντ

Όλο και πιο κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως βρίσκεται ο Μέισον Μάουντ της Τσέλσι. 

Τσέλσι: Κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μέισον Μάουντ

Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Μέισον Μάουντ, τείνει να μετακομίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων σε εύθετο χρόνο.

Οι άλλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον 24χρονο είναι ενήμεροι για την προτίμησή του.

Το μέλλον του Μάουντ στην Τσέλσι παραμένει αβέβαιο, με το συμβόλαιο του Άγγλου διεθνούς να λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη ορισμένα εμπόδια - οι σύλλογοι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Γιουνάιτεντ δίνει επίσης προτεραιότητα στην απόκτηση ενός επιθετικού και παραμένει ασαφής η ιδιοκτησία της.

Ο επερχόμενος προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, θέλει τον Μάουντ στην ομάδα του για την επόμενη σεζόν, γεγονός που αφήνει κάποια αισιοδοξία για μια καθυστερημένη θετική εξέλιξη. Αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται ακόμα από το αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, κάτι που δεν έχει καταφέρει να γίνει από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις το περασμένο καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ ήταν επικεφαλής της λίστας των εγχώριων μνηστήρων για τον Μάουντ, με τον πρώην προπονητή της Τσέλσι Τόμας Τούχελ - που τώρα βρίσκεται στην Μπάγερν Μονάχου - να πιστώνεται επίσης με ενδιαφέρον.

Ο Μάουντ αποτελεί επίσης στόχο για την Άρσεναλ, καθώς ο Μίκελ Αρτέτα επιδιώκει να φέρει μια επιλογή για να παίξει στην αριστερή πλευρά της τριάδας της μεσαίας γραμμής του.

Μιλώντας πριν από το ματς της Τσέλσι στην Premier League με την Γιουνάιτεντ, ο υπηρεσιακός προπονητής Φρανκι Λάμπαρντ ρωτήθηκε αν η κατάσταση με τον Μάουντ αρχίζει να μοιάζει χαμένη υπόθεση για τον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου.

"Δεν ξέρω", δήλωσε ο Λάμπαρντ την Τετάρτη. "Δεν είναι δική μου δουλειά να το απαντήσω εγώ αυτό. Αυτό αφορά τον Μέισον και τον σύλλογο".

Ο Μάουντ είναι προϊόν των ακαδημιών της Τσέλσι και έχει 195 συμμετοχές με τον σύλλογο από το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2017, σημειώνοντας 33 γκολ.

Ο Άγγλος διεθνής έχει επίσης 36 συμμετοχές με τη χώρα του και ήταν μέλος των ομάδων του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο Euro 2020 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Μάουντ ταλαιπωρήθηκε με έναν τραυματισμό στην λεκάνη προς το τέλος της φετινής σεζόν και είναι αβέβαιο αν θα αγωνιστεί με την Τσέλσι στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, τον εντός έδρας αγώνα με την Νιούκαστλ την Κυριακή.