Αντσελότι: «Ο Βινίσιους δεν θα φύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, δήλωσε ότι ο Βινίσιους Τζούνιορ δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει τον σύλλογο, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί επανειλημμένες ρατσιστικές επιθέσεις.

Αντσελότι: «Ο Βινίσιους δεν θα φύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Βινίσιους Τζούνιορ δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια της ήττας της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 στην έδρα της Βαλένθια την Κυριακή και αργότερα δέχτηκε κόκκινη κάρτα για την συμμετοχή του σε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος κυνηγός ανέβασε μια δήλωση μετά από εκείνο το παιχνίδι στην οποία ανέφερε ότι «ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στη La Liga» και πρόσθεσε: «Είμαι δυνατός και θα πάω μέχρι τέλους ενάντια στους ρατσιστές. Ακόμα κι αν είναι μακριά από εδώ».

Ο Βινίσιους Τζούνιορ φέρεται να αμφισβητεί το μέλλον του στην Ρεάλ για πρώτη φορά από τότε που εντάχθηκε το 2018, έχοντας υποστεί ρατσιστικές προσβολές αρκετές φορές αυτή την σεζόν.

Αλλά όταν ρωτήθηκε την Τρίτη αν ο Βινίσιους Τζούνιορ σκέφτεται την αποχώρηση, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι είπε: «Δεν το νομίζω, νομίζω ότι ο Βινίσιους είναι ερωτευμένος με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αγωνίζεται για αυτόν τον σύλλογο. Πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό των ανθρώπων. Αλλά αυτό δεν είναι στο μυαλό του, αυτό που νιώθει είναι ότι θέλει να δουλέψει και να παίξει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχω μιλήσει μαζί του. Προφανώς, ήταν πολύ λυπημένος, αλλά ξέρει ότι έχει την υποστήριξη όλων, συμπαικτών, αντιπάλων, (που του έχουν δείξει) άνευ όρων υποστήριξη.

Δεν έχει χάσει τον ενθουσιασμό του. Έχει ένα χτύπημα, δεν μπόρεσε να προπονηθεί. Τώρα θα αξιολογήσουμε αν έχει ημέρες ξεκούρασης, την κύρωση που έχει. Αν έχει μια κύρωση θα του δώσω μια εβδομάδα άδεια».

Ο Αντσελότι έκανε επίσης διάκριση μεταξύ της Ισπανίας και άλλων χωρών, υποστηρίζοντας ότι οι αγγλικές αρχές έχουν λάβει επαρκή μέτρα όσον αφορά την κακοποίηση των παικτών.

«Η καταδίκη δεν είναι αρκετή», πρόσθεσε ο Ιταλός. «Το καταδικάζουμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και όταν έχει καταδικαστεί, δεν σταματάει.

Υπάρχουν χώρες όπου δεν προσβάλλεις. Στην Αγγλία δεν σε προσβάλλουν. Το έχουν ξεκαθαρίσει. Το 1985, όταν αποβλήθηκαν οι αγγλικές ομάδες (από τους αγώνες στην Ευρώπη μετά την τραγωδία του Χέϊζελ), εκεί ελήφθησαν μέτρα. Στους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος δεν υπάρχει αστυνομία, εδώ μοιάζει σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο.

Έχουν ένα φορτηγάκι επάνω και ένα φορτηγάκι κάτω... αλλά τι είναι αυτό; Ευτυχώς στην Αγγλία, αυτό έχει λειτουργήσει».