Λίβερπουλ: Απευθύνθηκε στην Επιτροπή Διαιτησίας για τις αποφάσεις του διαιτητή στο ματς με την Βίλα

Η Λίβερπουλ ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ για τις δύο αμφιλεγόμενες αποφάσεις που πήγαν εις βάρος της στην ισοπαλία 1-1 του Σαββάτου με την Άστον Βίλα.

Λίβερπουλ: Απευθύνθηκε στην Επιτροπή Διαιτησίας για τις αποφάσεις του διαιτητή στο ματς με την Βίλα

Οι σαστισμένοι αξιωματούχοι της Λίβερπουλ επικοινώνησαν με την Επιτροπή Διαιτησίας για να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί ο αμυντικός της Άστον Βίλα, Ταϊρόν Μινγκς, δεν αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο για ένα μαρκάρισμα ψηλά στον Κόντι Γκάκπο που άφησε βαθιά σημάδια από τις τάπες στο στήθος του Ολλανδού.

Το περιστατικό επανεξετάστηκε από τον βοηθό VAR, αλλά ο Τόνι Χάρινγκτον συμβούλεψε τον διαιτητή Τζον Μπρουκς να παραμείνει στην αρχική του απόφαση για κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το γκολ του Γκάκπο ακυρώθηκε αφού ο Χάρινγκτον συνέστησε στον Μπρουκς να πάει στην οθόνη για να αξιολογήσει πιθανό οφσάιντ σε βάρος του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στην ανάπτυξη για το γκολ.

Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, ο Μπρουκς αποφάσισε ότι ο αμυντικός της Βίλα, Έζρι Κόνσα, δεν είχε παίξει σκόπιμα την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον φαν Ντάικ και το ακύρωσε. Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος παρακολουθούσε από τις κερκίδες καθώς εξέτιε την ποινή του, ήταν πεπεισμένος ότι τα ριπλέι αποδείκνυαν ότι ο Κόνσα μετακίνησε το πόδι του προς την μπάλα.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, "σκόπιμο παιχνίδι" είναι όταν ένας παίκτης έχει τον έλεγχο της μπάλας με τη δυνατότητα να:

να περάσει την μπάλα σε συμπαίκτη του- ή
να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας- ή
να απομακρύνει την μπάλα (π.χ. κλωτσώντας την ή κάνοντας κεφαλιά).