Λάμπαρντ: Προειδοποίησε την Τσέλσι ενόψει της επόμενης σεζόν

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν περιμένει να παραμείνει στο προπονητικό επιτελείο του αναμενόμενου νέου προπονητή της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, και απηύθυνε προειδοποίηση για την δουλειά που έχει μπροστά του.

Λάμπαρντ: Προειδοποίησε την Τσέλσι ενόψει της επόμενης σεζόν

Ο Φρανκ Λάμπαρντ εντάχθηκε στην Τσέλσι ως προσωρινός προπονητής τον Απρίλιο με βραχυπρόθεσμη συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Τσέλσι έχει συμφωνήσει με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να γίνει ο νέος της προπονητής σε μόνιμη βάση.

Ο 51χρονος αναμένεται να ξεκινήσει τον νέο του ρόλο το καλοκαίρι, ενώ οι Χεσούς Πέρεζ, Μιγκέλ Ντ' Αγκοστίνο, Τόνι Χιμένεθ και ο γιος του Σεμπαστιάνο Ποκετίνο θα αποτελέσουν την ομάδα του στα παρασκήνια.

Ο Λάμπαρντ, ο οποίος έχει χάσει τα επτά από τα εννέα παιχνίδια του ως επικεφαλής, δήλωσε ότι συμβουλεύει τον συνιδιοκτήτη Τοντ Μπόουλι σχετικά με τις προοπτικές της Τσέλσι την επόμενη σεζόν - αλλά επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει μετά το τελευταίο παιχνίδι του επόμενου Σαββατοκύριακου με την Νιούκαστλ.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμείνει και να αποτελέσει μέρος του συνόλου του Ποκετίνο, ο Λάμπαρντ δήλωσε μετά την ήττα με 1-0 από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι: "Όχι. Ένας νέος προπονητής θα έρθει και θα φέρει σίγουρα τους δικούς του προπονητές, οπότε δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί".

Το τέρμα του Τζούλιαν Άλβαρεζ στο πρώτο ημίχρονο ήταν το μοναδικό γκολ σε ένα παιχνίδι που καταδίκασε την Τσέλσι στην 15η φετινή της ήττα.

Το αποτέλεσμα εξασφάλισε ότι η Τσέλσι δεν θα μπορέσει να τερματίσει ψηλότερα από την 11η θέση στην Premier League, με την Φούλαμ να τερματίζει ψηλότερα από αυτήν για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Ο Λάμπαρντ δήλωσε ικανοποιημένος από πτυχές της απόδοσης, αλλά προειδοποίησε τους μελλοντικούς παίκτες του Ποκετίνο ότι πρέπει να είναι "υπεύθυνοι" για τις εμφανίσεις τους.

"Παίξαμε αρκετά καλά και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση", δήλωσε ο Λάμπαρντ, η ομάδα του οποίου αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ πριν από το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της.

"Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και παίξαμε καλά μετά τα πρώτα 15 λεπτά, όπου τους δώσαμε υπερβολικό σεβασμό. Μετά το γκολ, δημιουργήσαμε αρκετά εδώ για να πετύχουμε ένα ή δύο γκολ.

Θέλω δύο παραστάσεις, καθώς δεν μπορώ να ελέγξω τα αποτελέσματα. Κατά καιρούς φέτος, πραγματικά τα στάνταρ έχουν πέσει και πρέπει να βρούμε τον λόγο γι' αυτό. Το θέμα είναι πώς προπονούμαστε, πώς προχωράμε μπροστά και πώς κρατάμε ο ένας τον άλλον υπόλογο και δημιουργούμε προσωπική ευθύνη.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κερδίσει τρεις σερί νίκες με το να βγαίνει με μισή ένταση. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο όπου σηκώνεις τρόπαια χρειάζεται πολλή δουλειά. Η προσωπική ευθύνη του καθενός είναι: "Αν θέλω να γίνω σαν τον (Έρλινγκ) Χάαλαντ και τον (Κέβιν) Ντε Μπρούινε, πρέπει να κάνω τη δουλειά που έκαναν αυτά τα παιδιά.

Είναι στα χέρια τους. Δεν μπορώ να πω ότι το πόσο καιρό θα πάρει, εξαρτάται από τους παίκτες, την κατεύθυνση του συλλόγου. Για να φτάσουμε εκεί που βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, πρέπει να ευθυγραμμιστούν πολλά πράγματα.

Υπάρχει σαφώς ταλέντο στην ομάδα, νεαρό ταλέντο, ίσως έλλειψη σταθερότητας και ανισορροπίας, και ίσως υπάρχουν θέματα του συλλόγου".