Γουόκερ: «Χρειαζόμαστε τρεμπλ για να είμαστε ανάμεσα στους σπουδαιότερους»

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ, πιστεύει ότι οι πρωταθλητές της Premier League πρέπει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους για το τρεμπλ, ώστε να αξίζουν να χαρακτηρίζονται ως μία από τις «μεγαλύτερες» ομάδες.

Γουόκερ: «Χρειαζόμαστε τρεμπλ για να είμαστε ανάμεσα στους σπουδαιότερους»

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημά της σε έξι σεζόν και τρίτο στην σειρά χωρίς να χρειαστεί να παίξει το Σάββατο, αφού η δεύτερη Άρσεναλ έχασε 1-0 στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγύρισε επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι την Κυριακή στο Etihad χάρη στο γκολ του Χουλιάν Άλβαρεζ - το 100ό εντός έδρας γκολ της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Η Σίτι θα κλείσει την σεζόν στο πρωτάθλημα απέναντι στην Μπράιτον και την Μπρέντφορντ, αλλά αντιμετωπίζει κρίσιμα παιχνίδια στους τελικούς του FA Cup και του Champions League τον επόμενο μήνα - αναμετρήσεις που ο Κάιλ Γουόκερ πιστεύει ότι μπορούν πραγματικά να εδραιώσουν την κληρονομιά της.

Ερωτηθείς για την προοπτική του τρεμπλ, ο Γουόκερ δήλωσε: «Έχουμε δύο τεράστιους τελικούς. Νομίζω ότι μόνο για αυτόν τον σύλλογο και την ομάδα των παιδιών με την οποία συμμετέχω εδώ και έξι χρόνια, το να λέμε ότι είμαστε μαζί με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Premier League, νομίζω ότι πρέπει να πάμε και να κατακτήσουμε κάτι από αυτό.

Για να πάμε και να το κατακτήσουμε αυτό, νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να βάλουμε το στίγμα μας ως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Premier League».

Σχετικά με το τελευταίο τους στέμμα στην Premier League, είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό. Έχουμε δύο καλές εβδομάδες μπροστά μας πριν πάρουμε το πόδι μας από το γκάζι. Νομίζω ότι τα παιδιά τα πήγαν καταπληκτικά σήμερα.

Αυτή η ομάδα είναι μοναδική. Είναι επαγγελματίες, είναι νικητές και νομίζω ότι έτσι περνάμε τη γραμμή τις περισσότερες φορές. Αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στην άσπονδη αντίπαλό μας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια έχουμε τον τελικό του Champions League».