Premier League: Αγκαλιά με το «σεντόνι» η Γιουνάιτεντ, «όρθια» με Φιρμίνο η Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 1-0 την Μπόρνμουθ που την φέρνει μία «ανάσα» από την παρουσία της στο Champions League της επόμενης σεζόν. «Όρθια» με Φιρμίνο στο 89’ η Λίβερπουλ (1-1 με την Άστον Βίλα). Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Premier League και η βαθμολογία.

Premier League: Αγκαλιά με το «σεντόνι» η Γιουνάιτεντ, «όρθια» με Φιρμίνο η Λίβερπουλ

Μία «ανάσα» από την παρουσία της στο Champions League της επόμενης σεζόν βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 1-0 εκτός έδρας την Μπόρνμουθ στο πλαίσιο της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Premier League και με το τρίποντο αυτό αποσπάστηκαν στο +3 από την πέμπτη της κατάταξης Λίβερπουλ. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ πέτυχε ο Κασεμίρο από το ένατο λεπτό της συνάντησης, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας Νταβίντ Ντε Χέα με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του.

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ έχασε πολύτιμους πόντους στη μάχη για τα ευρωπαϊκά «σαλόνια», καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ».

Οι «χωριάτες», που είχαν και χαμένο πέναλτι στο 22’ με τον Γουότκινς, άνοιξαν το σκορ πέντε λεπτά αργότερα (27’) με τον Ράμσεϊ, αλλά στο 89’ η Λίβερπουλ έφτασε στην ισοφάριση με τον Φιρμίνο, ο οποίος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στο κοινό των «κόκκινων» καθώς αποχωρεί από το σύλλογο το καλοκαίρι.

Πέραν αυτών, Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι, ενώ η Έβερτον με «χρυσό» σκόρερ τον Γέρι Μίνα στο 99’ πήρε τον πόντο στο «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς (1-1) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Με τον βαθμό αυτό, τα «ζαχαρωτά» αποσπάστηκαν στο +2 από τη Λιντς, η οποία βρίσκεται μία θέση κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αύριο (21/5) φιλοξενείται από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TO ΣΑΒΒΑΤΟ (20/5)
Τότεναμ – Μπρέντφορντ 1-3
(8' Κέιν - 50', 62' Μπουμό, 88' Βίσσα)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(9’ Κασεμίρο)

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2
(45’ πέν. και 61’ Μίτροβιτς – 34’ Εντουάρ, 83’ Γουάρντ)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-1
(89’ Φιρμίνο - 27’ Ράμσεϊ)

Γουλβς – Έβερτον 1-1
(34’ Χι-τσαν – 99’ Μίνα)

19.30: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (21/5)
15.30: Γουέστ Χαμ – Λιντς
16.00: Μπράιτον – Σαουθάμπτον
18.00: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (22/5)
22.00: Νιουκάστλ – Λέστερ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ