Μαρτίνς: «Θέλουν ΝΒΑ του ποδοσφαίρου στο Κατάρ»

Για τις μεγαλεπήβολες βλέψεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο του Κατάρ μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέδριο στην Πορτογαλία.

Μαρτίνς: «Θέλουν ΝΒΑ του ποδοσφαίρου στο Κατάρ»

Οι φετινές υποχρεώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στο Κατάρ ολοκληρώθηκαν, η Αλ Γκαράφα δεν τα πήγε καλά τερματίζοντας στην έκτη θέση με απόσταση 19 βαθμών από την πρωταθλήτρια Αλ Ντουχαΐλ (πρώην ομάδα του Ελ Αραμπί), αλλά ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε αισιόδοξος για καλύτερα αποτελέσματα στην επόμενη σεζόν, καθώς έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την αραβική ομάδα.

Μιλώντας σε συνέδριο στην πατρίδα του ο Πορτογάλος προπονητής ανέφερε τα μεγάλα σχέδια που έχουν στο Κατάρ για να δημιουργηθεί κάποια στιγμή ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, στα πρότυπα του ΝΒΑ. Με κύριο στόχο τους να προσελκύουν καλούς επαγγελματίες από το εξωτερικό και να αναπτύξουν τους δικούς τους ποδοσφαιριστές.

Ο Μαρτίνς αναφέρθηκε και στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ενόψει του ντέρμπι Σπόρτινγκ-Μπενφίκα που μπορεί να αναδείξει πρωταθλητές του «Αετούς» από την προτελευταία αγωνιστική, καθώς βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πάνω από την Πόρτο. «Κάθε ντέρμπι είναι σημαντικό ανεξαρτήτως της βαθμολογίας. Η Μπενφίκα είναι πολύ δυνατή ομάδα και το οφείλει στο έργο του Ρότζερ Σμιντ που κατάφερε να επανέλθει στις επιτυχίες μέσω της ομάδας της Λισαβόνας», είπε ο Μαρτίνς και τόνισε ότι το πορτογαλικό πρωτάθλημα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να παράγει ποδοσφαιριστές που κάνουν μεγάλες μεταγραφές και σημαντική καριέρα σε μεγαλύτερες λίγκες.