Μπιέλσα: «Δεν έχω προπονήσει κάποια μεγάλη ομάδα»

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν θεωρεί ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προπονητές του κόσμου.

Μπιέλσα: «Δεν έχω προπονήσει κάποια μεγάλη ομάδα»

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει μείνει εκτός προπονητικής από τότε που έφυγε από την Λιντς τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά επέστρεψε για να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Αλόνσο, το συμβόλαιο του οποίου έληξε μετά την αποχώρηση της Ουρουγουάης από τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η θέση στην Ουρουγουάη αντιπροσωπεύει την τρίτη παρουσία του 67χρονου στον πάγκο εθνικής ομάδας, μετά τις θητείες του στην Αργεντινή (1998-2004) και την Χιλή (2007-2011).

«Δεν χρειάστηκε να με πείσουν», δήλωσε ο Μπιέλσα στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Θα έλεγα ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Η επιθυμία μου να συμμετάσχω σε αυτό το εγχείρημα πηγάζει από δύο διαφορετικές πεποιθήσεις: η μία είναι οι παίκτες που έχει η Ουρουγουάη- μου αρέσουν οι παίκτες που εκπροσώπησαν την Ουρουγουάη τα τελευταία χρόνια. Δεύτερον, είναι μια εθνική ομάδα που αντιπροσωπεύει και ταυτίζεται με τη σκληρά εργαζόμενη κουλτούρα της χώρας.

Θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Αν χρειαστεί να χάσουμε, θα ζήσουμε με αυτό. Κάποιοι από εμάς έχουν πιο δημόσια επαγγέλματα και τα λάθη αναδεικνύονται. Αλλά κάθε άνθρωπος θα πει το ίδιο πράγμα: όταν τα πράγματα πάνε άσχημα πρέπει να παλέψεις. Όταν τα πράγματα πάνε με επιτυχία, αποφύγετε τους εγωισμούς, γιατί η αποτυχία μπορεί να είναι στη γωνία».

Ο Μπιέλσα έχει επαινεθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά μυαλά του ποδοσφαίρου και δέχτηκε χειροκροτήματα όταν μπήκε στην αίθουσα για να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους.

Αλλά ο πρώην προπονητής της Λιντς απέρριψε τις ερωτήσεις σχετικά με τις ικανότητές του, επιμένοντας ότι δεν είχε διοικήσει έναν από τους "20 μεγάλους συλλόγους» του παιχνιδιού και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμπεριληφθεί μεταξύ της ελίτ.

«Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν περίπου 20 τεράστιοι σύλλογοι και ποτέ δεν διαχειρίστηκα κανέναν από αυτούς τους 20 μεγάλους συλλόγους, ούτε μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω», είπε.

«Πώς θα μπορούσα λοιπόν να είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο χωρίς να έχω προπονήσει έναν μεγάλο σύλλογο; Δεν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Οπότε δεν είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο».